Πυρά ΚΚΕ για τις δηλώσεις Λασκαρίδη

Το σήμα του ΚΚΕ στον Περισσό
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει από χθες οι προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις για κυβέρνηση και πρωθυπουργό από εφοπλιστή σχετικά με τις σχέσεις του κλάδου με τις κυβερνήσεις αλλά και η ξεκάθαρη αμήχανη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το Κομμουνιστικό κόμμα σχολιάζει σήμερα πως η τοποθέτηση του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη και η αμηχανία του υπουργού της Ν.Δ «είναι σοκαριστικές μεν, αναμενόμενες δε, από τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όντως το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου».

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξηγεί πως «η εθελοντική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές, τα δεκάδες προνόμια και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές».

 «Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του πανίσχυρου θεσμικού πλαισίου, που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών» σημειώνεται.

«Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει μάλιστα και συνταγματική κατοχύρωση, άρθρο 107, το οποίο τα άλλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, έχουν σαν "εικόνισμα", για αυτό κι αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργησή του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.