Νίκος Καρανίκας: Εγώ ανακάλυψα τον Τσίπρα...!

Νίκος Καρανίκας
Πηγή: Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Tik Talk» του Αντώνη Σρόιτερ, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον Alpha.

«Ως αριστερός έκανα χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης μαζί με άλλους συντρόφους για να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι είναι αυτό που περιγράφουν οι επιστήμονες ως κακό», είπε μεταξύ άλλων, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα κατά των ναρκωτικών. «Συμβουλεύω πάντως όλους να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά», είπε.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ήταν εκείνος που τον ανακάλυψε, αποδεχόμενος μάλιστα τον χαρακτηρισμό «σκάουτερ». Ο ίδιος μίλησε για την εποχή που προσπαθούσε μαζί με άλλους «συντρόφους» να στήσουν τη νεολαία του Συνασπισμού όταν πρόεδρος ήταν η Μαρία Δαμανάκη. «Εμείς τότε ψάχναμε τον ανθό της Αριστεράς, με στόχο να γίνουμε κυβέρνηση μια μέρα. Έτσι ανακάλυψα τον Αλέξη Τσίπρα» λέει στη συνέντευξη.

Αναφορικά με τον ρόλο του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι οικονομικά δεν τον συνέφερε αφού ως σερβιτόρος έβγαζε περισσότερα χρήματα. Αποκάλυψε δε και πόσα χρήματα έπαιρνε ως στρατηγικός σύμβουλος του Τσίπρα και μια συζήτηση που είχε με την αδερφή του σχετικά με τις οικονομικές του απολαβές.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε τη κάνναβη

Το 2018 η κυβέρνηση των ΣΎΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομιμοποίησε τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης. Τότε, η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν στηρίξετε, αλλά κατέκρινε με σφοδρότητα το νομοσχέδιο. Τόση σφοδρότητα, που ο Άδωνις Γεωργιάδης στράφηκε έντονος κατά του Νίκου Καρανίκα. Αργότερα ο υπουργός ζήτησε τηλεφωνικά συγγνώμη από τον κ. Καρανίκα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είχε αποκαλύψει ότι βοήθησε στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου του κ. Γεωργιάδη. «Το νομοσχέδιο το δικό μας για την κάνναβη το ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ λέει ότι τώρα κατάλαβε τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτό το νομοσχέδιο και για τους ασθενείς αλλά και για την οικονομία. Πρόκειται για 250 δις επένδυση σε 5 χρόνια και θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά κομπλεξικός για να πει όχι. Εμείς δεν είμαστε, δεν κάνουμε μικροπολιτική και γι΄αυτό βοήθησα και στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει αυτό που σε άλλες χώρες δίπλα μας είναι ήδη κεκτημένο».

Τι είναι και τι δεν είναι η φαρμακευτική κάνναβη

Η φαρμακευτική κάνναβη έρχεται σε μορφή μη εισπνεόμενη μέσω καπνού. Για την ακρίβεια, είναι απομονωμένα τα στοιχεία του φυτού που έχουν παυσίπονη δράση και χορηγείται σε μορφή λαδιού ή χαπιών.

Η φαρμακευτική κάνναβη απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνιους πόνους, δηλαδή δεν είναι άμεσα θεραπευτική,δε συνδέεται με τη θεραπεία κάποιας νόσου. Συνδέεται, όμως, με την ανακούφιση κι επομένως την λειτουργικότητα και την ψυχική υγεία του ασθενούς.

Χρόνιοι πόνοι παρουσιάζονται μετά από σοβαρά ατυχήματα, νευρολογικές παθήσεις, καρκίνους, ρευματικές παθήσεις και συχνά δεν υποχωρούν ποτέ. Η φαρμακευτική κάνναβη κατάφερε να πετύχει ακριβώς αυτό: Να καταφέρει ο ασθενής να κερδίσει ποιότητα ζωής.

Τι δεν είναι η φαρμακευτική κάνναβη; Εθιστική ή ναρκωτική, δηλαδή δεν πρόκειται για ψυχότροπη ουσία.