Κυρανάκης: «Δεν έχω επαφή με τον πατέρα μου, δεν ξέρω πού είναι»

Κωνσταντίνος Κυρανάκης Βουλή
© (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την απουσία του πατέρα του από τη ζωή του και ανέφερε πως πλέον έχει δεχτεί αυτή την κατάσταση.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μητέρα του, καθώς τον μεγάλωσε μόνη της και σήκωσε το «βάρος» της ανατροφής του. 

Η απουσία του πατέρα του

«Είμαι προϊόν ενός καλοκαιρινού έρωτα στην Σκιάθο. Η μητέρα μου ήταν σε μια μετάβαση στην καριέρα της κι είχε πάει στο Λονδίνο. Το 1981 είπε να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή στο εξωτερικό και το 1986 επέστρεψε στην Ελλάδα, δούλευε στην Σκιάθο, γνώρισε τον πατέρα μου και προέκυψα εγώ. Στην συνέχεια δεν ταίριαξαν.

Δεν έχω επαφή με τον πατέρα μου, δεν ξέρω που είναι. Δεν έχουμε ζήσει ποτέ μαζί. Η μητέρα μου πήρε το βάρος μόνη της και με κράτησε τελικά. Τον έχω δει ελάχιστες φορές αλλά δεν του κρατώ κακία. Έκανε τις επιλογές του. Έχω πιάσει την μητέρα μου να νιώθει ενοχές για την επιλογή της αυτή αλλά εγώ την θαυμάζω… Φυσικά κι είχα την έλλειψη του πατρικού προτύπου αλλά σου δίνει δύναμη για άλλα πράγματα και να παίρνεις αποφάσεις. Είχα απορίες αλλά την έχω δεχτεί αυτήν την κατάσταση.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Βόλο και την Κρήτη.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του μάρκετινγκ. Επίσης, υπήρξε συνιδρυτής της πρώην πλατφόρμας BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το 2014 συμμετείχε και στην καμπάνια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα