Πέτσας: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι οριστικές αποφάσεις για το λιανεμπόριο

Το αργότερο το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως πραγματοποιούνται πρωινές συσκέψεις για τα επιδημιολογικά δεδομένα, που θα συνεχιστούν για να καταγραφεί ο ρυθμός απομείωσης των κρουσμάτων, και πως μέχρι το Σάββατο θα έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις για το λιανεμπόριο.

Του Μάκη Θεοδώση

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει σταδιακή πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά όχι ικανοποιητική. Η βελτίωση είναι αργή, και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ενδεχομένως μάλιστα να το καθυστερήσει κι άλλο.

Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα, ενώ η μετακίνηση από νομό σε νομό είναι απαγορευτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα προταθεί επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία, ώστε να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, και ότι εξετάζεται μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος. Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε επιπροσθέτως ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να περιλαμβάνουν μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή».

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Έκανε γνωστό επίσης ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο η αλλαγή του αφορολόγητου με τις αποδείξεις, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα θα επιμείνει στο θέμα του εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία αλλά και πως πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της προηγούμενης Συνόδου τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM