Συνήθειες για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

ρίγανη ανοσοποιητικό σύστημα

Το σύνθετο ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τα κύτταρα, το αίμα, τον μυελό των οστών, τους ιστούς και τα όργανα. Σκεφτείτε το ανοσοποιητικό σύστημα ως ορχήστρα. Για την καλύτερη απόδοση, θέλετε κάθε όργανο και κάθε μουσικός στην ορχήστρα να αποδίδει καλά. Δεν θέλετε απαραίτητα ένας μουσικός να εκτελεί με διπλή ταχύτητα τη συμφωνία ή ένα όργανο να παράγει ξαφνικά ήχο με διπλάσιο όγκο απ’ ό, τι συνήθως. Θέλετε κάθε στοιχείο αυτής της ορχήστρας να λειτουργεί ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο και τις εντολές του μαέστρου.

Συνήθειες για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

 

  • Υγιεινή διατροφή

Τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε από τις φυτικές τροφές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα και τα μπαχαρικά, είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Για παράδειγμα, το γαρίφαλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η κανέλα και το κύμινο περιέχουν αντιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο χαλκός και οι βιταμίνες A, C, E, B6 και B12 είναι τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Όταν πρόκειται για μια δίαιτα που υποστηρίζει την καλή ανοσολογική υγεία, εστιάστε στην ενσωμάτωση περισσότερων φυτών και φυτικών τροφίμων. Προσθέστε φρούτα και λαχανικά σε σούπες και σαλάτες ή φάτε τα ως σνακ.

  • Κρατήστε το άγχος υπό έλεγχο

Το μακροπρόθεσμο στρες οδηγεί σε χρόνια αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Το σώμα βασίζεται σε ορμόνες όπως η κορτιζόλη κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμων κρίσεων άγχους. Η κορτιζόλη έχει ευεργετική επίδραση στην ουσιαστική αποτροπή της απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος μέχρι να τελειώσει το αγχωτικό συμβάν (έτσι το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει στον άμεσο στρεσογόνο παράγοντα). Όταν όμως τα επίπεδα κορτιζόλης είναι συνεχώς υψηλά, ουσιαστικά μπλοκάρει το ανοσοποιητικό σύστημα από το να κάνει τη δουλειά του για να προστατεύσει το σώμα από πιθανές απειλές.

Διαβάστε την συνέχεια στο Health4u.gr