Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης, όπου οι δικηγόροι της των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα ζητήσουν να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές των εντολέων τους.

Συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα η «μάχη» για τις αναστολές των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Καθώς σήμερα ολοκληρώνονται -εκτός απροόπτου- οι δευτερολογίες των συνήγορων υπεράσπισης.

Συνεχίζεται για μια ακόμη μέρα η δίκη της ΧΑ

Η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία διακόπηκε χθες, αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Να υπενθυμίσουμε πως η χθεσινή διαδικασία είχε μία απρόσμενη εξέλιξη καθώς η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, κάλεσε την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να την συμπληρώσει.

Η περίπτωση του Γιάννη Λαγού

Παράλληλα, ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα σχετικά με τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί.

Ένα θέμα δέουσας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου αναφορικά με την τελική απόφαση που θα παρθεί για τον ευρωβουλευτή (αν τελικά θα εκτίσει την ποινή, ή όχι).

Και μάλιστα, αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης

Η χθεσινή διαδικασία έκλεισε δίχως να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης. Αυτές αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα.

Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM