Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στον Κασιδιάρη, «Ναι» στον Λαγό-Σύντομα η απόφαση για τις αναστολές

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κασιδιάρη και δέχτηκε το αίτημα Λαγού, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τις εκτίσεις ποινών των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Στις 11 ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπου εξετάστηκαν τα αιτήματα που υπέβαλαν οι καταδικασθέντες Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Περίπου 30 λεπτά διήρκησε η διαδικασία ενώπιον του Εφετείου, για να λυθούν και τα τελευταία ζητήματα που τέθηκαν από τους Κασιδιάρη και Λαγό.

«Όχι» στον Κασιδιάρη, «Ναι» στον Λαγό

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο, απέρριψε ως εκπρόθεσμο το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, με το οποίο δήλωσε ότι συντάσσεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων που είχαν εκδοθεί, μετά από εκείνο που διέταξε την επιστροφή του στη φυλακή για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Διεκόπη για μια ώρα η διαδικασία

Αφού ολοκληρώθηκε η ανάγνωση, η πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διακόπτει για μία ώρα. Σημειώνοντας πως με την επιστροφή του θα ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.

Από την αίθουσα σήμερα απουσιάζουν όλοι οι πρώην βουλευτές, ενώ είναι ισχυρότατα τα αστυνομικά μέτρα.

Δεκτό το αίτημα Λαγού

Ο Γιάννης Λαγός μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του, ζήτησε να διερευνηθεί το ποιος έδωσε εντολή να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα (κάτι που ποτέ δεν έγινε). Επιπλέον, ζήτησε να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Ζήτησε επίσης να διαβαστούν δύο βουλεύματα του 2019 για την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Να γίνει δεκτό το αίτημα Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση όχι μόνο των ενοχοποιητικών περιστάσεων, αλλά και των ελαφρυντικών», πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύντομα η απόφαση για τις ποινές

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση για τις εκτίσεις ποινών των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, όπου θα μάθουμε ποιοι από τους καταδικασθέντες θα παραμείνουν ελεύθεροι και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης

Να σημειωθεί πως χθες Τετάρτη (21/10) ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης αναφορικά με την ανασταλτική δύναμη της έφεσης, μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM