Μοναχός που ζει σε μοναστήρι στην Ελλάδα παρενοχλούσε σεξουαλικά 12χρονο για 10 χρόνια

Ο 27χρονος πλέον άνδρας καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τα 12 του χρόνια - Ο μοναχός αρνείται τις κατηγορίες

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ένας Κύπριος μοναχός από έναν 27χρονο άνδρα, ο οποίος αναφέρει πως από την ηλικία των 12 ετών και σχεδόν για 10 συνεχόμενα χρόνια ο μοναχός κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης προχωρούσε σε άσεμνες πράξεις και ερωτήσεις σεξουαλικού τύπου. Μάλιστα, όταν ο 27χρονος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα του έκανε, ο μοναχός τον χλεύασε και δικαιολογήθηκε, λέγοντάς του ότι επιτρέπονται αυτά τα πράγματα στην εξομολόγηση.

«Με ρωτούσε τι σκέφτομαι όταν αυνανίζομαι»

Ειδικότερα, ο Κύπριος μοναχός, που ζει σε μοναστήρι στην Ελλάδα, όταν έμενε μόνος του με τον 27χρονο κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, του ζητούσε επίμονα να μάθει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές σκέψεις του εξομολογούμενου. «Το θέμα πήγαινε πάντα σε σεξουαλικού τύπου ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα, με ρωτούσε πότε αυνανίζομαι, κάθε πόσο, πού, τι σκέφτομαι όταν αυνανίζομαι, αν βλέπω πορνό, εάν έχω αγόρι και ομοφυλοφιλικές τάσεις, αν αυνανίζομαι με φίλους», εξηγεί ο 27χρονος, διευκρινίζοντας ότι ο μοναχός δεν αρκούνταν ποτέ σε σύντομη απάντηση, αλλά ήθελε «διήγηση, περιγραφή».

«Δεν ήταν ερώτηση - απάντηση και να τελειώνει εκεί η συζήτηση. Έβλεπα το στόμα του και καταλάβαινα ότι ένιωθε ικανοποίηση, ηδονή. Με παρενόχλησε σεξουαλικά και στην Ελλάδα. Ναι, συνέβη 3-4 φορές, τότε που τον επισκεπτόμασταν οικογενειακώς και εξομολογούμασταν κιόλας, ο καθένας μόνος του, σε κελί ή και στο γραφείο του», προσθέτει σήμερα ο νεαρός.

«Με φιλούσε και στο στόμα»

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο νεαρός άνδρας στην εφημερίδα «Πολίτης», ο εν λόγω μοναχός επιδίωκε και τη σωματική επαφή, ενώ πολλές φορές τον αγκάλιαζε και τον φιλούσε στο στόμα, χωρίς τη συναίνεσή του. «Ήταν τρία πράγματα η σωματική παρενόχληση. Κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, ήταν τόσο κοντά μου, που αγγίζονταν τα γόνατά μας, τόσο κοντά.

Ναι, το επιδίωκε να κάθεται τόσο πολύ κοντά μου, ήθελε να με αγγίζει, να έχει φυσική επαφή μαζί μου. Μετά το τέλος της εξομολόγησης ερχόταν και με αγκάλιαζε πάρα πολύ σφιχτά, για αρκετή ώρα, χωρίς τη συναίνεσή μου, χωρίς να με ρωτήσει, χωρίς εγώ να κάμω κάποια κίνηση που να δείχνω ότι δέχομαι να με αγκαλιάζει. Και με φιλούσε και στο στόμα με την αγκαλιά. Με φιλί διαρκείας, δεν ήταν πεταχτό φιλί. Και μου έλεγε πόσο με αγαπά, πόσο με πεθύμησε, να μιλάμε πιο συχνά. Με φώναζε @@@ούι του. Ενόσω με αγκάλιαζε, ένιωθα το πέος του ερεθισμένο. Ήμουν μόνον 12 χρόνων, και αυτό κράτησε σχεδόν μία δεκαετία, μέχρι τα 21 μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο 27χρονος επισημαίνει ότι από το 2019 μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με αυτόν τον άνθρωπο, προκειμένου να τον ρωτήσει «γιατί έκανε αυτά τα πράγματα» και να πάρει εξηγήσεις. «Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες.

Αλλά, από τη στιγμή που μίλησα, αυτός εξαφανίστηκε. Το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισα και πήγα σε ψυχολόγο, και ακόμα πάω. Ήμουν ψυχολογικά ράκος. Τις λίγες φορές που κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του και να του ζητήσω εξηγήσεις, με χλεύαζε, δικαιολογούσε τις πράξεις του και μου έλεγε ότι επιτρέπονται αυτά τα πράγματα στην εξομολόγηση και ότι ήθελε το καλό μου».

Ανώτερος ιερωμένος στην Ελλάδα απορρίπτει τις καταγγελίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη σοκαριστική καταγγελία, παρόμοια εμπειρία είχε και ο νεαρότερος αδελφός του θύματος, ενώ ανάλογη μαρτυρία υπάρχει και από τρίτο άτομο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε από το 2020 ανώτερος ιερωμένος στην Ελλάδα –αφού ο μοναχός ζει πλέον σε μοναστήρι στη χώρα μας–, ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM