Κρήτη: Ελπίζουν σε ένα θαύμα οι γονείς και οι γιατροί του μόλις 2,5 ετών αγοριού

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ – Επανήλθε στη ζωή έπειτα από 2,5 ώρες χωρίς σφυγμό

Διασωληνωμένο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου της Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) παραμένει το μόλις 2,5 ετών αγοράκι, το οποίο χθες το απόγευμα (17/3) έπεσε σε βαρέλι γεμάτο με νερό έξω από το σπίτι του.

Του Γιώργου Σόμπολου

Επί σχεδόν τρεις ώρες βρισκόταν νεκρό στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Μέχρι που εμφάνισε ασθενή σφυγμό. Οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και γιατροί του νοσοκομείου ελπίζουν μόνο σε ένα ακόμη θαύμα. Μιας και το πρώτο θαύμα ήρθε έπειτα από δυόμισι ώρες και ενώ είχε καταχωριστεί ως νεκρό.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, το αγοράκι είναι διασωληνωμένο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς άλλες θετικές ενδείξεις για τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και αυτή τη στιγμή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει προσπάθεια να το ξυπνήσουν, ώστε να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

 Το σοκ του θανάτου του παιδιού τους διαδέχτηκε αυτό της επανόδου του, με τους γονείς να βρίσκονται στο πλευρό του και το μόνο που εύχονται είναι να υπάρξει ένα ακόμη θαύμα, προκειμένου να μπορέσει το παιδάκι να ξυπνήσει και να διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους θεράποντες ιατρούς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Ακόμη και αν το παιδί επανέλθει αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είδους προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο οργανισμός του, αφού επί δύο ώρες και 40 λεπτά ο εγκέφαλός του παρέμεινε χωρίς οξυγόνο.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 6.00. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η μητέρα του, το έχασε από τα μάτια της για ένα με δύο λεπτά. Άρχισε αμέσως όμως να το αναζητά και το βρήκε μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι γεμάτο με νερό.

Αμέσως, η μητέρα του με άλλους συγγενείς το πήρε και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να το επαναφέρουν.

Το θαύμα συνέβη 2 ώρες και 40 λεπτά μετά, όταν λίγο πριν το μεταφέρουν με νεκροφόρα στο νεκροτομείο ο παιδίατρος Κώστας Πετούσης μαζί με τα μέλη του ασθενοφόρου έκαναν μια τελευταία προσπάθεια ανάληψης. Το παιδί εμφάνισε ασθενή σφυγμό και αμέσως το μετέφεραν με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ.

Ο Κώστας Πετούσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM