Χαρδαλιάς: Παραμένει το SMS μέχρι τις 15 Μαΐου - Εστίαση με κωδικό «6»

Νίκος Χαρδαλιάς
© (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις παραμένει μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ανέφερε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια σε εσωτερικό χώρο και ως 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα στέλνουν κωδικό «6» στο 13033 για μετακινήσεις σε καφέ και εστιατόρια.

Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική.

 

Όσα θα ισχύουν για τη Μεγάλη Παρασκευή

α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,

β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,

γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται πως για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Κικίλιας: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 -44

Από σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 -44 σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Παπαευαγγέλου Κικίλιας
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Αγανάκτηση με ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι με προϋποθέσεις

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε για το πώς μπορεί να αλλάξει άρδην η ζωή μας με τον εμβολιασμό. Ειδικότερα, ανέφερε πως αν βρεθούν στον ίδιο χώρο δύο ζευγάρια εμβολιασμένων, για παράδειγμα, μπορούν να μην φορούν μάσκες, αρκεί τις προηγούμενες μέρες να μην έχουν βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνο -επιδημιολογικά- περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα