Πάσχα στην Αθήνα: Διακοπές στην παραλιακή με κορονοπάρτι σε βίλες

Συναγερμός φαίνεται πως έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς πολλοί Αθηναίοι, έστω και τη τελευταία στιγμή προσπαθούν να κλείσουν τις διακοπές τους για το Πάσχα στα παραλιακά προάστια της Αθήνας, εφόσον δεν επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση για το... Πάσχα στο χωριό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, οι περιοχές όπως η Ανάβυσσος, η Σαρωνίδα, η Παλαιά Φώκαια, το Λαγονήσι και η Βάρκιζα έχουν την τιμητική τους. Η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα καθώς ενδέχεται να γίνουν εκατοντάδες κορονοπάρτι μέσα σε βίλες.

Δεν ήταν λίγοι οι οποίοι αποφάσισαν να το ρίξουν έξω νοικιάζοντας πανάκριβες μονοκατοικίες σε μία προσπάθεια να στήσουν τρικούβερτα γλέντια, κυρίως σε απομονωμένα σημεία κοντά στη θάλασσα, αλλά μακριά από τη θέα γειτόνων και φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας που πρόκειται να κάνει εντατικούς ελέγχους για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι φαίνεται πως επέλεξαν να μην βγουν εκτός Αττικής καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και φοβήθηκαν τα αστυνομικά μπλόκα στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Απομονωμένες βίλες κοντά στη θάλασσα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιο Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων Ανδρέας Χίου, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα τόνισε πως «Η πληρότητα προσεγγίζει το 100% αυτή τη στιγμή. Σε όλη την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια, Λαγονήσι μέχρι το Πόρτο Ράφτη μονοκατοικίες και βίλες όχι διαμερίσματα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Πιστεύω θα δούμε εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο. Κυρίως οικογένειες έχουν κλείσει για τρεις ημέρες. Μέχρι το όριο του νόμο που είναι τα 12 άτομα μπορούν να καλέσουν κόσμο», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χίου. «Όλα έγιναν από τη στιγμή που απαγορεύτηκε η μετακίνηση από νομό σε νομό. Οι περισσότεροι επέλεξαν απομονωμένες βίλες κοντά στη θάλασσα»

Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος το ρεκόρ κρατήσεων είναι πρωτοφανές, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι επέλεγαν να ταξιδέψουν στα χωριά ή στα εξοχικά τους και να περάσουν εκεί λίγες χαλαρές οικογενειακές στιγμή. Στην Αστυνομία επικρατεί ήδη συναγερμός για το ενδεχόμενο να γίνουν τεράστια κορωνοπάρτι στα Νότια Προάστια. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες, τουλάχιστον όσο θα πλησιάζουμε στην Κυριακή του Πάσχα. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο να γίνουν μαζικά καλέσματα μέσω των social media. Στους ελέγχους θα συμμετάσχουν επίσης άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι λιμενικές αρχές αλλά και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τα μαζικά κορωνοπάρτι σε βίλες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο με τους ιδιοκτήτες να διαπιστώνουν τα όσα έγιναν στις βίλες τους εκ των υστέρων. Το πρόστιμο σε περίπτωση που επέμβει η αστυνομία είναι 5.000 ευρώ.

Η πληρότητα άγγιξε το 100%

Ακόμη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του kedenews.gr, τα ακίνητα που απευθύνονται σε μεσαία εισοδήματα στην παραλιακή της Αττικής, έχουν μεγάλη ζήτηση. Ο Πρόεδρος του πανελλαδικού Δικτύου E-REAL ESTATES κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, εξηγεί στο kedenews.gr

 “Υπάρχουν δύο ταχύτητες. Σε ότι αφορά  τα αυτοτελή διαμερίσματα  ή κατοικίες εκτός από τις βίλες στα μεσαία βαλάντια οικονομικά αυτά έχουν αγγίξει πληρότητα 100%”,τονίζει και προσθέτει σε σχέση με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων για την εκμίσθωση των ακινήτων αυτών τα εξής. “Ακόμα και σε αυτά τα ακίνητα που απευθύνονται σε ανθρώπους μεσαίου οικονομικού επιπέδου πρέπει κάποιος να καταβάλλει όλα τα χρήματα για να  “κλείσει” το ακίνητο . Τα μόνα που είναι διαθέσιμα πλέον είναι οι πολυτελείς βίλες που υπάρχουν στα προάστια”.