Εμβολιασμός - Θήβα: 48χρονη υπέστη θρόμβωση - Είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αν και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη χώρα μας, τα περιστατικά των θρομβώσεων συνεχίζουν να προβληματίζουν τους πολίτες, ειδικά μετά το σοβαρό συμβάν στην Κρήτη με την 44χρονη, η οποία λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca υπέστη θρόμβωση και, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, νέο περιστατικό θρόμβωσης καταγράφηκε στη Θήβα, όπου 48χρονη εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson. Η κυρία Βίκυ αναφέρθηκε στην περίπτωση της αδελφής της που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

«Η αδελφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον ''Ευαγγελισμό'' όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Φωτογραφία: Megatv

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό o καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου. Από την εμπειρία παγκοσμίως, που είναι 110 εκατ. δόσεις εμβολίου και 400 περιστατικά, δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου» υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σημείωσε ωστόσο ότι «πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση» και ξεκαθάρισε ότι «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, δεν σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες, με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000, θα φταίει το εμβόλιο».

Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, σύμφωνα με τα δεδομένα, «ένας στους χίλους ανθρώπους παθαίνει θρόμβωση στην Ελλάδα. Αν παίρνω αντισυλληπτικά, ο κίνδυνος αυξάνει έξι φορές πάνω. Πολλές γυναίκες όμως δέχονται αυτόν τον κίνδυνο. Ο κίνδυνος για τις θρομβώσεις αυξάνει με διάφορους παράγοντες».
 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα