Ισραήλ Νίκος Βέρτης: Πέρασε τη νύχτα σε καταφύγιο - Αναβάλλεται η συναυλία

Νίκος Βέρτης
© NDP

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νίκος Βέρτης για τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί, σήμερα 12 Μαΐου και την Πέμπτη 13 Μαΐου με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 ατόμων.

Η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα οδήγησε στη ματαίωση της σημερινής συναυλίας, με την πραγματοποίησή της σε νέα ημερομηνία. 

Κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδυνών βομβαρδισμών το team της αποστολής παρέμεινε σε καταφύγιο για την ασφάλειά του, ενώ σειρήνες ηχούσαν στην πόλη που βομβαρδιζόταν. Ο Νίκος Βέρτης θα τραγουδούσε στο Ισραήλ, στην πρώτη συναυλία κορυφαίου ξένου καλλιτέχνη στη χώρα μετά την πανδημία.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη Λοντ

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ.  Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διευκρίνισε πως έδωσε πράσινο φως για να κηρυχθεί «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ, όπου η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας μετά τον βίαιο θάνατο Ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας

Ένας άνδρας και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν σήμερα στην ισραηλινή πόλη Λοντ, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από ρουκέτα η οποία εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε η αστυνομία. Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άνδρας, περίπου 40 ετών, κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν πατέρας και κόρη.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύουν από το βράδυ της Δευτέρας ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.