Αλλαγές WhatsApp: Τι θα ισχύει από αύριο;

Whatsapp
© Unsplash

Αλλαγές στους όρους χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων του WhatsApp έρχονται από αύριο Σάββατο 15 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως όταν το Whatsapp ανακοίνωσε τις αλλαγές αυτές είχε προκληθεί έντονη αναστάτωση και ανησυχία ανάμεσα στους χρήστες, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να ασκήσουν και έντονη κριτική στη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνι8κής δικτύωσης. 

ανάρτηση whatsapp
© Facebook

Τι αλλάζει;

Να υπενθυμίσουμε πως το WhatsApp το 2014 εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι του ποσού των 19 δισ. δολαρίων και η ομάδα των δημιουργών του στη συνέχεια δημιούργησε ένα σύστημα πλήρους (end to end) κρυπτογράφησης των μηνυμάτων που διακινούνταν μέσω της εφαρμογής.

Το 2016, το WhatsApp έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να μοιράζονται ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα τους με το Facebook. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται στοιχεία, όπως :

  • ο αριθμός του κινητού του χρήστη
  • τα τηλέφωνα των επαφών
  • οι φωτογραφίες προφίλ
  • το πότε είναι συνδεδεμένος ο κάθε χρήστης 
κινητό με whatsapp
© Unsplash

Η αλλαγή, για την οποία οι χρήστες ενημερώθηκαν είναι πως από δω και στο εξής, το Facebook θα μπορεί να μοιράζεται δεδομένα που συγκεντρώνει από κάθε χρήστη με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου που έχει δημιουργήσει το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλα αυτά, όσοι δεν αποδεχτούν τον νέο αυτό όρο, ενδέχεται να δουν τους λογαριασμούς τους να υπολειτουργούν και δεν θα υπάρξουν διαγραφές.

Επομένως, αφού τεθούν σε ισχύ οι νέες αλλαγές, αν κάποιος θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το WhatsApp κανονικά, θα πρέπει να αποδεχτεί ότι το Facebook θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η αλλαγή αυτή βρήκε αντίθετους χιλιάδες χρήστες και πλέον ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιλέγει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το WhatsApp, στρεφόμενος σε άλλες εφαρμογές επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις αλλαγές στους όρους χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων του Whatsapp μπορείτε να ανατρέξετε ΕΔΩ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα