Eurovision 2020: Ο φετινός εκπρόσωπος στέλνει μήνυμα στους συμπατριώτες του για τον κοροναϊό (vid)

«Eurovision 2020» : Με ένα σύντομο μήνυμα του στα social media θέλησε φετινός εκπρόσωπος να εμψυχώσει όσους βρίσκονται αναγκαστικά περιορισμένοι στα σπίτια τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον εκπρόσωπο της Ιταλίας στη φετινή Eurovision στην ΟλλανδίαDiodato.

Η Ιταλία δοκιμάζεται από την επιδημία του κοροναϊού COVID-19 όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής.

Μάλιστα από το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαΐου τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μόνο για την επαρχία της Λομβαρδίας επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κήρυξε με διάταγμα όλη τη χώρα «προστατευμένη ζώνη».

Ανακοίνωσε απαγόρευση των μετακινήσεων, εκτός εάν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι υγείας ή εργασίας.

Η Ιταλία μέχρι σήμερα μετρά 7.985 κρούσματα και 463 νεκρούς.

ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ DIODATO

Ο Diodato προτρέπει όσους βρίσκονται αναγκαστικά κλεισμένοι στο σπίτι να μην το βάλουν κάτω. Να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό, διατηρώντας θετική στάση. Τα hashtags #iostoacasa #iorestoacasa είναι σύμμαχοι των Ιταλών στην προσπάθειά τους να περιοριστεί η επιδημία και να ξαναγυρίσουν στη φυσιολογική κατάσταση. Όπως μας λέει στο βίντεό του ο Diodato:

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κατά την παραμονή στο σπίτι. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια καλή ταινία, να ακούσουμε μουσική, να μάθουμε να παίζουμε ένα όργανο, να βάλουμε τελικά το ντουλάπι σε τάξη, να ζωγραφίσουμε, να κάνουμε σωματική δραστηριότητα. Αλλά πάνω απ ‘όλα να δώσουμε ένα χέρι σε εκείνους που αυτές τις μέρες αγωνίζονται ανελέητα εναντίον αυτού του ιού. Ας κάνουμε το ρόλο μας. #iostoacasa #iorestoacasa Και δέχομαι συμβουλές για το πώς να περάσω το χρόνο μου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Instagram: Ποιος είναι ο Diodato

Antonio Diodato γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1981 στην Αόστα της Ιταλίας. Έχει ζήσει στη Ρώμη και τη Στοκχόλμη. Συμμετείχε 3 φορές στο Φεστιβάλ του San Remo:

  • το 2014 στην κατηγορία των νέων με το τραγούδι ‘Babilonia’, όπου και πήρε τη 2η θέση
  • το 2018 μαζί με τον τρομπετίστα Roy Paci και το τραγούδι ‘Adesso’ (8η θέση)
  • το 2020 με το τραγούδι ‘Fai Rumore’ (1η θέση & βραβεία ‘Mia Martini Critics Award’, ‘Lucio Dalla Radio, TV and Web Press Room Award’ και το ‘Lunezia Award’ για τους στίχους)

To ‘Fai Rumore’ θα είναι και η συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2020 του Ρότερνταμ. Αναμένουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την τελική version του τραγουδιού, η οποία θα περιορίζεται στο χρονικό όριο των τριών λεπτών.

Ακούστε και το τραγούδι της Ιταλίας για τη φετινή διοργάνωση:Δείτε και την ακόλουθη Gallery:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM