Lockdown: Πώς θα στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Ενόψει του νέου ολικού lockdown, το οποίο θα βάλει ολόκληρη τη χώρα στο «ψυγείο«, ο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε διευκρινίσεις για το πως θα στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο τετράπτυχο «επέκταση, διεύρυνση, εμπλουτισμός και ενίσχυση μέτρων» για να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να στηριχθεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και θα ανακοινωθούν και σήμερα έχουν ως οδηγό τέσσερις άξονες.

Ειδικότερα:

  • τον εργαζόμενo
  • τη ρευστότητα των επιχειρήσεων
  • την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων
  • η μείωση των ενοικίων
«Γεμίζουμε το ταμείο και τα δίνουμε στην πραγματική οικονομία»

Επιπλέον, ο ίδιος αποκάλυψε πως τα ταμειακά διαθέσιμα σήμερα είναι 37 δισ. ευρώ - δηλαδή όσα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Συμπλήρωσε δε, ότι το 2021 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες και στόχοι, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και θα επεκταθούν σε βάθος χρόνου οι υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM