Σταϊκούρας: Στην επιστρεπτέα 7 εντάσσονται τα καταστήματα ΟΠΑΠ και οι σχολές οδηγών

Τι θα ισχύει για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 - Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τα καταστήματα ΟΠΑΠ και τις σχολές οδηγών 

«Για την 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ολοκληρώνεται η διαδικασία στις 16 Μαρτίου. Έχουν υποβάλει αίτηση και είναι δικαιούχοι 278.000 συμπολίτες μας» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας.

Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι τις 18 Μαρτίου «για όσους δήλωσαν στοιχεία στο myesoda, αλλά δεν έκαναν υποβολή της αίτησης, ώστε να μπορέσουν να κάνουν αίτηση και να πάρουν χρήματα».

«Υπήρχαν κριτήρια όπως σε όλες τις επιστρεπτέες. 138.461 επιχειρήσεις δήλωσαν οι ίδιες υψηλότερο τζίρο τον Ιανουάριο του 2021 από τον Ιανουάριο του 2020. 188.804 δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τζίρο αναφοράς 200 ευρώ τον Ιανουάριο του 2020. Ένα σημαντικό κομμάτι των συμπατριωτών μας έκαναν αίτηση ενώ γνώριζαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα κριτήρια. Ειδικά όταν έχεις αύξηση τζίρου» τόνισε ο υπουργός.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή 7, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως αυτή θα καταβληθεί προς το τέλος Απριλίου και «το 50% του ποσού δεν θα επιστρέφεται ενώ κατώτατο όριο χρηματοδότησης θα είναι τα 1000 ευρώ».

«Θα έχει σκαλοπάτια η επιστρεπτέα 7 για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας ότι στην επιστρεπτέα 7 θα συμπεριληφθούν και οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, για τις κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, τα καταστήματα ΟΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου τους το 2020 με αυτόν του 2019. «Ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα 7, χωρίς να έχουν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και 6, οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM