Έναρξη των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece»

elevate greece

Τη διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής είναι η 30ή Ιουνίου 2021. Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν θα βραβευτούν σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για το 2021, οι κατηγορίες των βραβείων του «Elevate Greece» είναι οι εξής:

 

Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς

Ταχύτερα ανερχόμενη νεοφυής επιχείρηση

Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς

Βραβείο Κοινωνικής συνεισφοράς

Βραβείο Περιβαλλοντικού αντίκτυπου

Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας

Βραβείο Επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας

Βραβείο Αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

Startup hero: Επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19

Κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα \ Best Ecosystem choice, όπου «ψηφίζει» αποκλειστικά το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην αξιολόγηση.

Οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του «Elevate Greece» μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στα βραβεία ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας:

https://elevategreece.gov.gr/el/national-startup-awards-2021/

Άδωνις Γεωργιάδης: Nα δώσουμε μεγάλη ώθηση στη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα που μας ανέθεσε την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και αποφάσισε τη μετακίνηση της τότε Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε θέσει ως κεντρικό στόχο της κυβερνήσεώς του να μπορέσουμε να δώσουμε μεγάλη ώθηση στη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο κεντρικός πολιτικός στόχος αυτής της πολιτικής επιλογής και η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ από την αρχή για να τον επιτύχουμε.

Παρουσιάσαμε πριν από λίγους μήνες με τον κύριο Πρωθυπουργό την πλατφόρμα "Elevate Greece" σε μια μεγάλη εκδήλωση και θέσαμε τους στόχους αυτής της πλατφόρμας.

Σήμερα είμαστε εδώ, πρώτον, για να σας αποδείξουμε ότι δεν ήταν μόνο ωραία λόγια και ευχές, αλλά πραγματικότητα και παράγουν αποτέλεσμα και, δεύτερον, για να σας ανακοινώσουμε την πολύ ωραία πρωτοβουλία που είχε ο υφυπουργός, ο κ. Δήμας, και η ομάδα του για τη θεσμοθέτηση των επιχειρηματικών βραβείων νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω της πλατφόρμας Elevate Greece"» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δήμας: Το «Elevate Greece» είναι σημαντικό εργαλείο για την υποστήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε την έναρξη του διαγωνισμού για την απονομή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας "Elevate Greece". Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής και καλώ όλες τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του "Elevate Greece" να δηλώσουν συμμετοχή. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δήμας Χρήστος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την καθοδήγηση που έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, τον κ. Κυριαζή, που με την άψογη συνεργασία που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια καταφέρνουμε και υλοποιούμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Το "Elevate Greece" συμπληρώνει οκτώ μήνες λειτουργίας, και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό εργαλείο της πολιτείας για την ανάδειξη και υποστήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και για τη διασύνδεση του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 400 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο» δήλωσε ο κ. Δήμας.