5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ: Όραμα ανάπτυξης – Εμβληματικές επενδύσεις

Σημαίες Ελλάδας και Γερμανίας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μεγάλα «στοιχήματα» των επενδύσεων και του μετασχηματισμού της οικονομίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης - Εμβληματικές Επενδύσεις», που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, στις 8 Ιουνίου 2021, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Στόχος του φετινού φόρουμ είναι η δημιουργία διαύλων ανάπτυξης επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Γερμανίας και ιδιαίτερα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ αυτής και έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης και της απολιγνιτοποίησης.

Κελέμης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ψηφιακά πάνελ

Στο πλαίσιο του φετινού Ελληνογερμανικού Φόρουμ θα λάβουν χώρα τρία ψηφιακά πάνελ. 

  1.  «Ψηφιοποίηση - Μετασχηματισμός της οικονομίας»: Θα δώσει έμφαση στον ρόλο των νέων τεχνολογικών εφαρμογών και της καινοτομίας για την ταχύτερη δυνατή μετάβαση των εθνικών οικονομιών σε ένα περισσότερο σύγχρονο, διαφανέστερο και αποδοτικότερο περιβάλλον δράσης των επιχειρήσεων, όπως και στις σημαντικότερες επενδυτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ή σχεδιάζονται για τον σκοπό αυτό.

  2. «Εμβληματικές επενδύσεις & success stories»: Κατά τη διάρκεια αυτού θα παρουσιαστούν οι μεγαλύτερες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως και επενδυτικές διμερείς «συμμαχίες» οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως case studies για ανάλογες μελλοντικές συμφωνίες.

  3. «Η "πράσινη" ενεργειακή μετάβαση»: Θα εστιάσει αφενός στη γενικότερη προσπάθεια της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αφετέρου στον εθνικό σχεδιασμό της Ελλάδας για τη σταδιακή απεξάρτησή της από τον άνθρακα και τις επενδύσεις που θα υποστηρίζουν τον στρατηγικό αυτό στόχο.

Ο γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δρ Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στο φόρουμ δήλωσε ότι «ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο "προσκλητήριο" προς τις δύο εθνικές κοινότητες να εντείνουν τις κοινές επενδυτικές τους δράσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία ιδιαίτερα η Ελλάδα προσφέρει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει να ολοκληρώσει επιτυχώς μέσα στα επόμενα χρόνια τη διπλή μετάβασή της σε ένα νέο - σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον και σε ένα παραγωγικό μοντέλο πλήρως απεξαρτημένο από τον λιγνίτη». 

Μάλιστα, αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελλάδας και στα κονδύλια που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης , ο κ. Κελέμης τόνισε ότι «δημιουργούν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για έναν νέο, δυναμικά εξελισσόμενο κύκλο επενδύσεων».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα