Μητσοτάκης: «Αορίστου οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ»

Οι συμβάσεις των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ του Ε.Σ.Υ. θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου έπειτα από εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες, Τρίτη, με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι μια δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επίσης οι γιατροί, οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μια πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μια αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως αναφορικά με την πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες «θα έχουμε περισσότερα δεδομένα και για την αναμενόμενη μείωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας». «Εγώ θέλω να σταθώ στο γεγονός πως οι ΜΕΘ πριν από την πανδημία έφταναν σε αριθμό τις 550 και σήμερα έχουμε 1.242 ανεπτυγμένες ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Εμβολιασμοί

Αναφερόμενος, τέλος, στη στρατηγική εμβολιασμού σε 1.018 κέντρα ανά τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος είναι από τον Ιανουάριο να τεθεί σε εφαρμογή ένα «πολύ καλά οργανωμένο και επιθετικό σχέδιο εμβολιασμού, της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού πληθυσμού».

Η τοποθέτηση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη

Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης σημείωσε, από την πλευρά του, πως στην Αττική (εκτός Δυτικής Αττικής και Πειραιά, που ανήκουν στη 2η ΥΠΕ) λειτουργούν 29 νοσοκομεία και δύο Παίδων, εκ των οποίων τα οκτώ είναι νοσοκομεία αναφοράς, ενώ έχουν αναπτυχθεί και 10 κέντρα υγείας Covid-19.

Οι κλίνες που διατίθενται για Covid-19 είναι συνολικά 1.191. Τέλος, πρόσθεσε πως ελεύθερο είναι το 20% των κλινών ΜΕΘ, ενώ η πληρότητα των κοινών κλινών είναι στο 58,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM