Κικίλιας: «Ο εμβολιασμός είναι το σημαντικότερο όπλο για δημιουργία τείχους ανοσίας»

Για την αξία του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στα «ΝΕΑ», ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο μελέτης που περιλαμβάνει τα βήματα της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των πολιτών

Το εμβόλιο αποτελεί το «κλειδί» για τη σταδιακή δημιουργία της ανοσίας του πληθυσμού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε πως «ο εμβολιασμός είναι μέρος της λύσης, ο οποίος και προφανώς αποτελεί το σημαντικότερο όπλο μας στη δημιουργία τείχους ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό, και όλοι μπορούμε και πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτή την εθνική εκστρατεία». «Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και θα αλλάξουν τα δεδομένα», πρόσθεσε.

«Το εμβολιαστικό μας πλάνο απέναντι στη νόσο Covid-19: 25.000.000 δόσεις εμβολίων (καθώς τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις), 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, με δυνατότητα να εμβολιάζονται 2.000.000 πολίτες ανά μήνα. Όλα γίνονται με διαφάνεια, σωστή προετοιμασία, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα ασφαλείας και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας παράλληλα ως παράδειγμα την αποτελεσματική εμβολιαστική απόδοση της χώρας. Ειδικότερα, το 2018 εμβολιάστηκαν 2.000.000 συμπολίτες μας για τον ιό της γρίπης, ενώ φέτος οι δόσεις φτάνουν τις 4.200.000.

Ο υπουργός Υγείας στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τόνισε πως τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να δέχονται πίεση, ενώ υπογράμμισε πως έχει ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις.

Μετά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη Βρετανία, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε και την άμεση διαθεσιμότητα των εμβολίων στη χώρα μας. Τέλος, να υπογραμμίσουμε πως, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται το ΦΕΚ για τη διατίμηση των τεστ κορονοϊού στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM