Royal Fashion: 6 sustainable οίκοι μόδας που επιλέγει η Meghan Markle

Από διάσημες σχεδιάστριες μέχρι και μικρές εταιρίες, η Δούκισσα του Sussex δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τον οικολογικό της χαρακτήρα.

Παρά την παραίτησή της από τα βασιλικά της καθήκοντα, η Meghan Markle θα παραμείνει για πάντα στις υψηλότερες θέσεις της λίστας των γυναικών που θαυμάζουμε για το στυλ τους.

Από τις επίσημες εμφανίσεις μέχρι το πιο casual ντύσιμό της καταφέρνει με άριστο τρόπο να συνδυάζει το διαχρονικό με το μοντέρνο.

Όντας στο προσκήνιο, η Δούκισσα έχει προτιμήσει brands, όπως οι Gabriela Hearts ή Stella McCartney, που επιλέγονται για επίσημες εξόδους,είτε για σύγχρονες εταιρίες όπως οι Veja και Reformation για καθημερινά και πιο cool looks.

 

Ας δούμε  ποιους οίκους χρησιμοποιεί για το ντύσιμό της η Meghan Markle.

 

Maggie Marilyn

Κατασκευάζει τη συλλογή της τοπικά στην Νέα Ζηλανδία. Επικεντρώνεται συχνά στη δημιουργία ενδυμάτων που χρησιμοποιούν βιώσιμα υφάσματα,όπως οργανικό μαλλί και βαμβάκι καθώς και ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το λευκό φόρεμα που έχει επιλέξει η Δούκισσα έχει κερδίσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

 

Veja

Έγινε αμέσως διάσημο και αναγνωρίσιμο χάρη στο λογότυπο «V». Τα αθλητικού τύπου πάνινα παπούτσια του οίκου Veja έχουν γίνει τα αγαπημένα πολλών influencers,fashion experts αλλά και royals. Οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από το δάσος του Αμαζονίου,το οποίο βοηθά στην εξοικονόμηση του νερού,της ενέργειας και των επιβλαβών εκπομπών αερίου.

 

Gabriela Hearst

 

Η σχεδιάστρια βρίσκεται αναμφίβολα στη πρώτη γραμμή του κινήματος υπερ της sustainable fashion. Θεωρείται πρωτοπόρος στο χώρο της μόδας καθώς παρουσίασε το πρώτο show με δημιουργίες από ουδέτερο άνθρακα.Στη πραγματικότητα ο σχεδιασμός της «it bag» που έχει επιλέξει η Meghan Markle επανειλημμένα,υπάρχει σε περιορισμένη διαθεσιμότητα για λόγους βιωσιμότητας.

 

Outland Denim

 

Το αυστραλιανό denim brand «Outland Denim» προτιμάει να παράγει τα προιόντα του από βιολογικό βαμβάκι,το οποίο με τη σειρά του καταναλώνει 91% λιγότερο μπλε νερό από το παραδοσιακό. Από την αρχή έχει θέσει τις βάσεις της σύμφωνα με τις ηθικές και βιώσιμες πρακτικές. Ως εταιρία με έντονο συναίσθημα της ηθικής,δεσμεύεται να παρέχει θέσεις εργασίας σε κοινωνικά ευάλωτα άτομα από διαφορετικό υπόβαθρο.

 

Stella McCartney

Στο χώρο της οικολογίας είναι γνωστή για τη χρήση βιώσιμων και δεοντολογικών υλικών. ’Εχει ως στόχο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο ανακυκλωμένο πολυεστέρα αλλά και κασμίρ που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και ανανεώνεται με ειδικές διαδικασίες. Ως brand αγαπητό προς του vegetarian και vegan δεν χρησιμοποιεί ποτέ δέρμα, γούνα ή φτερά. Εκτός από την Meghan Markle,celebrities όπως η Beyonce και η Gigi Hadid έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη εταιρία για επίσημες αλλά και καθημερινές εμφανίσεις.

 

Reformation

Το μότο του οίκου είναι «Being naked is the #1 most sustainable option.We’re #2» δηλαδή «Το να είσαι γυμνός είναι η πρώτη βιώσιμη επιλογή. Εμείς είμαστε η #2». Ο Reformation έχει δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό να δημιουργεί ρούχα με το μικρότερο δυνατόν αντίκτυπο. Ποιο συγκεκριμένα από το 2015 χρησιμοποιεί για την κατασκευή των κομματιών του ουδέτερο άνθρακα καθώς και υφάσματα από άχρηστο απόθεμα αλλά και από ανακυκλωμένα vintage items.

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM