Εθελοντική αιμοδοσία-Μία φορά δεν είναι αρκετή για τις καλές συνήθειες!

αιμοδοσια

Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ανάγκη για τον συγγενή ή τον φίλο μας δεν λύνει το πρόβλημα.

Με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, το 90% ήταν αιμοδότες πρώτης φοράς.

Για το Ε.ΚΕ.Α. αποτελεί στοίχημα η μετατροπή τους από έκτακτους αιμοδότες της μιας φοράς σε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που θα βοηθήσει στην επάρκεια αίματος καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι έρευνες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μας υπάρχει 87% πιθανότητα να χρειαστούμε μετάγγιση αίματος. Είναι απαραίτητη η συνείδηση του σταθερού αιμοδότη που θα δίνει αίμα περισσότερο από μία φορά.

“Μία φορά δεν είναι αρκετή”

Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ανάγκη για τον συγγενή ή τον φίλο μας δεν λύνει το πρόβλημα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποκτήσουμε μια τακτική σχέση με την αιμοδοσία και να μην επιδεικνύουμε τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά μόνο σε έκτακτα γεγονότα

Η εθελοντική και συστηματική προσφορά μας είναι η μοναδική λύση για την ύπαρξη εισροής αίματος στις αιμοδοσίες της χώρας, η οποία θα μας παρέχει ασφάλεια για την αντιμετώπιση των ασθενών και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της υγείας τους.

 

Σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στο Αιγάλεω

Εδώ και 4 χρόνια , το Ε.ΚΕ.Α προσφέρει μια επιπλέον  επιλογή αιμοδοσίας, εκτός νοσοκομείου  για τους εθελοντές αιμοδότες, με τη σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στο Αιγάλεω.

Πρόκειται για αίθουσα κατάλληλα εξοπλισμένη και εύκολα προσβάσιμη, όπου ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να προσφέρει αίμα με ασφάλεια, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Η λειτουργία της νέας σταθερής αίθουσας αιμοληψιών αποτελεί ένα έργο κομβικής σημασίας στο στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, με το οποίο ήδη καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό οι ανάγκες μονάδων αίματος του Δυτικού τομέα Αττικής

Η σχέση μεταξύ του αιμοδότη-υπηρεσίας αιμοδοσίας μπαίνει σταδιακά σε μια νέα εποχή, όπου η διαδικασία της αιμοληψίας θα αποσυνδεθεί από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί, προσεγγίζοντας παράλληλα τους εθελοντές αιμοδότες και οι οποίοι θα μπορούν σε ένα χώρο ασφαλή και φιλικό αλλά και σε ώρες που τους διευκολύνουν, να προσφέρουν αίμα.

Οι αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα εκτός νοσοκομείου καθημερινά 14.00-19.00.
Πληροφορίες για την αίθουσα στο:  Αίθουσες Αιμοληψίας ΕΚΕΑ – EKEA

 

 

εκεα
εκεα
εκεα
εκεα
εκεα
εκεα
εκεα
εκεα