Τι υποδηλώνουν οι ζωγραφιές των παιδιών;

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να κάνουν ζωγραφιές σε κάθε στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, η ζωγραφική των παιδιών μπορεί να αποκαλύπτει αρκετά πράγματα για τον ψυχισμό τους.

Συνήθως οι ζωγραφιές των παιδιών έχουν αρκετά χρώματα και απεικονίζουν απλά καθημερινά πράγματα. Η ζωγραφική είναι ένας έμμεσος τρόπος, προκειμένου τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Μέσα από την συγκεκριμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα οι γονείς μπορούν να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την προσωπικότητα του παιδιού.

Τι συμβολίζει ένα σπιτάκι

Τα παιδιά συχνά σχεδιάζουν ένα τετράγωνο σχήμα για βάση κι έπειτα προσθέτουν ένα τρίγωνο για σκεπή. Τα περισσότερα παιδιά σε μικρή ηλικία σχεδιάζουν το σπίτι τους με παράθυρα σαν μάτια και με πόρτα σαν στόμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σπίτι συμβολίζει το ίδιο το παιδί σε σχέση με την οικογένειά του.

  • Ένα μεγάλο σπίτι που πολλές φορές πιάνει όλη τη ζωγραφιά δείχνει ένα φιλόξενο κι ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα σε αντίθεση με το μικρό που εκφράζει εσωστρέφεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση.
  • Αν τα παράθυρα του σπιτιού είναι κλειστά, τότε το παιδί είναι κλεισμένο στον εαυτό του, ενώ τα ανοιχτά παράθυρα με όμορφες κουρτίνες συμβολίζουν τη θέληση του παιδιού για επαφή με τον έξω κόσμο. Τα παράθυρα με σταυρούς και κάγκελα συμβολίζουν ένα παιδί με περιορισμούς από την οικογένειά του.
  • Η κλειστή πόρτα συμβολίζει εσωστρέφεια, ενώ το σχεδιασμένο πόμολο εκφράζει θέληση για επικοινωνία.
  • Η καμινάδα σχεδιασμένη με καπνό σχετίζεται με την οικογενειακή ζεστασιά, ενώ η σκέτη καμινάδα υποδηλώνει έλλειψη επικοινωνίας μέσα στο σπίτι.
  • Η σοφίτα συμβολίζει τη φαντασία του παιδιού που ίσως ακόμα δεν θέλει να φανερώσει στους οικείους του.
  • Η κεραία του σπιτιού υποδηλώνει τη δίψα του παιδιού για μάθηση και ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

πηγή: juniornews.gr