Πως να κάνετε το παιδί σας να παραμείνει στο κρεβάτι του όλη τη νύχτα

Για έναν γονιό ένα σημαντικό «πρόβλημα» είναι να καταφέρει να πείσει το μικρό παιδί του να παραμείνει στο κρεβάτι του όλη τη νύχτα και να μην αποζητά το κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά για να κοιμηθεί. Αν και εσείς αντιμετωπίζετε το προαναφερθέν πρόβλημα, δείτε μερικές απλές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Είναι γνωστό πως πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Και συχνά πυκνά κάνουν νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά.

Αν είστε γονείς με παιδί προσχολικής ηλικίας, πιθανότατα να έχετε ήδη βρεθεί σ' αυτή τη θέση, και ακόμα πιο πιθανό είναι να μην ξέρετε πως να το διαχειριστείτε.

 

Από τη μία, ενώ γνωρίζετε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται και πρέπει να αποφευχθούν οι νυχτερινές επισκέψεις, αλλά και η «σιωπηλή επιστροφή», από την άλλη δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε ώστε το παιδί σας να... δει με άλλο μάτι το δικό του κρεβάτι, απορρίπτοντας τη ζεστασιά του δικού σας κρεβατιού.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι γονείς θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό, έστω και σε διαφορετικό βαθμό, μιας και είναι φυσιολογικό.

Το παιδί σας προτιμά το δικό σας κρεβάτι γιατί νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν σας έχει στο πλάι του. Ωστόσο, και ειδικά όταν το παιδί μεγαλώνει, πρέπει να μπει μια τελεία σ' αυτό. Είναι απαραίτητο το μικρό σας να μάθει να πηγαίνει απευθείας στο κρεβάτι του άπαξ και νυστάξει. Και μάλιστα να μένει εκεί για ολόκληρο το βράδυ.

pedi se pediki skini

Για να τα καταφέρετε λοιπόν και να αποφύγετε τους λαθραίους επισκέπτες το βράδυ, υπάρχουν απλές και καθημερινές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν. Και μάλιστα, χωρίς να μπείτε καν σε ιδιαίτερο κόπο.

Απαιτείται μια έξυπνη στρατηγική και αρκετή επιμονή ώστε το παιδί σας να μένει στο κρεβάτι του μέχρι το πρωί.

Διαβάστε μερικές απλές πρακτικές στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM