Πώς να κάνετε το παιδί σας να σταματήσει να κρυφακούει;

Πολλά παιδιά σταδιακά αναπτύσσουν μια περίεργη συνήθεια και αρχίζουν να κρυφακούν. Ωστόσο, πόσο φυσιολογικό είναι αυτό; Πότε ξεπερνά τα όρια; Και το σημαντικότερο, πώς αντιμετωπίζεται;

Η υποκλοπή είναι μια συνηθισμένη παιδική συνήθεια. Υπάρχουν όμως συνομιλίες ενηλίκων που δεν θέλετε ή δεν πρέπει να κρυφακούει το παιδί σας. Οι ειδικοί εξηγούν πώς να σταματήσετε αυτήν την εντελώς φυσιολογική, αλλά όχι πάντα επιθυμητή, συμπεριφορά.

Τα παιδιά είναι παπαγάλοι. Αυτή είναι απλώς μια αλήθεια, γονείς. Για τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας, αυτή η αλήθεια μπορεί να είναι χιουμοριστική, όπως όταν τα παιδιά ψευδίζουν ή επαναλαμβάνουν ορισμένα τμήματα ιδιωτικών συνομιλιών σε ξεκαρδιστικά ενοχλητικές στιγμές. Αλλά όταν τα παιδιά αρχίζουν να παρακολουθούν και να συλλέγουν λεπτομέρειες για σοβαρές συνομιλίες που δεν προορίζονται για τα αυτιά τους, τότε είναι που οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι.

Γιατί το κάνουν;

Όταν τα παιδιά φτάσουν περίπου στην ηλικία των δώδεκα, γοητεύονται από το περιβάλλον των μεγάλων, ακόμα και αν συνεχίζουν να απασχολούνται από τον παιδικό κόσμο στον οποίο ανήκουν. Τα παιδιά προσπαθούν να καταλάβουν πώς λειτουργούν οι ενήλικες και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις δύσκολες πτυχές του πώς μιλάμε και τι μοιραζόμαστε.

Γι’ αυτό λοιπόν, για πολλά παιδιά αυτής της ηλικίας, το να κρυφακούν μπορεί να είναι απλώς ένα σημάδι της προσπάθειας τους να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι ενήλικας.

Διαβάστε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε στο  juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM