Βοηθούν οι αγαπημένες πιτζάμες να κοιμάται το παιδί σας πιο εύκολα;

Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη ευεξία ενός παιδιού. Μήπως όμως οι αγαπημένες του πιτζάμες μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωσή του και να διευκολύνουν το δύσκολο έργο των γονιών;

 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν γονιό είναι η βραδινή τελετουργία, το πως δηλαδή να κάνουν το παιδί τους να πηγαίνει για ύπνο από μόνο τους χωρίς να παιδεύονται άπαντες στην οικογένεια. Ο ποιοτικός ύπνος εξάλλου, είναι απαραίτητος για κάθε παιδί, τόσο σωματικά όσο και για τον ψυχισμό του.

 

 

Πόσο σημαντικός είναι ο καλός ύπνος;

 

Το κεφάλαιο «ύπνος» είναι σημαντικό και όσο το παιδί μεγαλώνει και δεν προσαρμόζεται σε ένα πρόγραμμα, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση τόσο για το ίδιο, όσο και για εσάς. Γι' αυτό είναι χρήσιμο, εξ αρχής, να τεθεί ένα πλάνο, μια ρουτίνα, και σταδιακά το παιδί να μπει σ' αυτό το σκεπτικό. Έτσι, σταδιακά, θα μάθει μόνο του τι πρέπει να κάνει κάθε βράδυ.

Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά δεν κοιμούνται σωστά;

Ομολογουμένως, όταν τα παιδιά δεν κοιμούνται αρκετά, δυσκολεύονται να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Πολλές φορές, είναι πιο εύκολο να είναι ευερέθιστα, γεγονός που μόνο διασκεδαστικό δεν θεωρείται. Την ίδια ώρα, όσα παιδιά στερούνται ύπνο είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και να γίνουν υπέρβαρα.

Πώς βοηθά το πρόγραμμα ύπνου;

Τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και οι «τελετές» στον ύπνο βοηθούν σημαντικά τα παιδιά να κοιμούνται καλύτερα, αλλά και πιο εύκολα. Επιπλέον, τέτοιες συνήθειες συντελούν στην εξάλειψη του άγχους και του στρες.

pedi pu pleni ta dontia tu

Καθιερώστε μια ρουτίνα στον ύπνο

Ακολουθώντας μια συγκεκριμένη σειρά πραγμάτων κάθε βράδυ, ένα παιδί βοηθιέται να κοιμάται καλύτερα.

  • Το ζεστό μπάνιο βοηθά το παιδί σας να χαλαρώσει και να ετοιμαστεί για ύπνο
  • Η μείωση της έντασης των φώτων βοηθά στην παραγωγή μελατονίνης
  • Η αγορά πιτζάμας με τα αγαπημένα του σχέδια, τους αγαπημένους του ήρωες και το αγαπημένο του χρώμα μπορεί να το κάνει να νιώσει πιο ασφαλές και ήσυχο

Διαβάστε πως μπορείτε να διασφαλίσετε τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ύπνου του παιδιού σας στο health4u.gr

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM