Kids Yoga: Πέντε λόγοι για να τη δοκιμάσετε

Μπορεί η γιόγκα να χαλαρώνει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ωστόσο μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ευεργετική και για τους μικρούς μας φίλους, δοκιμάζοντας την kids yoga.

H παιδική γιόγκα (kids yoga) μπορεί να συμβάλει στην εσωτερική αρμονία των παιδιών και να τα βοηθήσει στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Η yoga μπορεί στις μικρές ηλικίες να «χτίσει» αυτοπεποίθηση και σεβασμό

Η Shana Meyerson, ιδιοκτήτρια στούντιο γιόγκα στη Νότια Καλιφόρνια, πιστεύει ότι η γιόγκα χτίζει αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό. «Η πρακτική της γιόγκα είναι μια σπάνια ευκαιρία προκειμένου το παιδί να βιώσει το παιχνίδι και να εστιάσει χωρίς να ανησυχεί για το αν κάνει κάτι λάθος», λέει. Η δασκάλα επίσης συμπληρώνει πως η γιόγκα είναι η κατάλληλη επιλογή για τα ντροπαλά παιδιά. «Είναι μια επιλογή για τα παιδιά που αποφεύγουν τη σωματική δραστηριότητα ή τα ομαδικά λόγω του φόβου της αποτυχίας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τα παιδιά που αθλούνται να υπερέχουν σε άλλες σωματικές δραστηριότητες και αθλήματα».

Λόγοι για να ωθήσετε τα παιδιά να κάνουν γιόγκα

  • Βελτιώνει τη φυσική ευελιξία

Η γιόγκα ενισχύει τη σωματική δύναμη επειδή τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όλους τους μυς τους με νέους τρόπους. Για κάθε μια στάση που γίνεται όρθια, καθιστή ή ξαπλωτή μπορεί να ενδυναμωθεί μία συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα και ταυτόχρονα επιτρέπει στα παιδιά να έχουν αντίληψη του σώματός τους και να κατανοούν τις λειτουργίες του.

  • Βελτιώνει την ισορροπία

Οι στάσεις της γιόγκα που απαιτούν ισορροπία έχουν δημιουργηθεί για να προωθήσουν τη νοητική και φυσική ισορροπία με τη μορφή της διαύγειας και της σταθερότητας. Ο προσανατολισμός σχετίζεται επίσης στενά με την ισορροπία και προωθεί τη συνολική ευεξία. Ακόμα κι αν ένα παιδί έχει δυσκολία να στέκεται με το ένα πόδι, μαθαίνει να μπορεί να παραμένει ήρεμο όταν πέσει και όταν σηκωθεί για να προσπαθήσει ξανά. Καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να βελτιώνουν την ισορροπία τους, γεμίζουν με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Ο συντονισμός συνδέεται επίσης στενά με την ισορροπία και προάγει τη συνολική επιδεξιότητα.

Διαβάστε τους υπόλοιπους λόγους στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM