Ποιες είναι οι κατάλληλες πιτζάμες για νεογέννητα μωρά;

Τι πιτζάμες πρέπει να φοράει ένα νεογέννητο στον ύπνο; – Ποιες να προτιμήσετε και γιατί

Τι πρέπει να φοράει ένα νεογέννητο μωρό κατά τη διάρκεια του ύπνου; Οι παιδίατροι συνιστούν ρούχα που να διατηρούν τα χέρια και τα πόδια του μωρού καλυμμένα, ώστε να βοηθιέται η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός του, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει η αντίληψη πως τα ολόσωμα φορμάκια είναι μια ιδανική επιλογή για τα βρέφη, καθώς διαθέτουν φερμουάρ στις κατάλληλες θέσεις. Έτσι, οι πιτζάμες αυτές σάς επιτρέπουν να τους αλλάζετε εύκολα τις πάνες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τι χρώμα πιτζάμες να διαλέξετε για το μωράκι σας;

Όταν αναζητάτε πιτζάμες για αγόρια, προτιμήστε έντονες αποχρώσεις, όπως μπλε, ή ουδέτερα χρώματα ή ζωηρά σχέδια με ζωάκια, όπως τίγρεις, αρκούδες, καθώς και μοτίβα με ρίγες, αστεράκια ή πλανήτες. Οι πιτζάμες για κοριτσάκια είναι συνήθως πιο χαριτωμένες, σε ροζ χρώματα ή πουά. Οτιδήποτε και αν επιλέξετε όμως, το σημαντικό είναι να προτιμήσετε πιτζάμες, οι οποίες να είναι βαμβακερές.

moro pu mpousulai me pipila ke pitzames

Συμβουλές ασφαλείας για πιτζάμες μωρών

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει πως, προκειμένου τα μωρά κάτω των 12 μηνών να έχουν έναν ασφαλή και άνετο ύπνο, θα πρέπει:

  • Να είναι καλής ποιότητας
  • Οι πιτζάμες να μην είναι περιοριστικές
  • Τα μωρά συνήθως κοιμούνται ανάσκελα, γι' αυτό πρέπει να αποφεύγετε τα διακοσμητικά στο πίσω μέρος της πιτζάμας
  • Να μην έχουν κουβέρτες στα κρεβάτια τους

Πιτζάμες για έναν καλό ύπνο

Επομένως, επιλέγοντας τις σωστές πιτζάμες για το μωρό σας και φροντίζοντας κατάλληλα το περιβάλλον που κοιμάται –δίχως περιττά μαξιλάρια και κουβερτάκια– αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κοιμάται και την ίδια ώρα να έχετε και εσείς λίγο παραπάνω χρόνο για ξεκούραση.

Γι' αυτό αναζητήστε πιτζάμες καλής ποιότητας, κατασκευασμένες από ασφαλή υφάσματα τα οποία «αναπνέουν», και προσφέρετε τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια στο μωράκι σας.

Διαβάστε περισσότερα για τις πιτζάμες που πρέπει να επιλέξετε στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM