Άγιος Βασίλης: Πώς επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών

Ο Άγιος Βασίλης βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών

Η πίστη στον Άγιο Βασίλη μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και του παιχνιδιού των παιδιών. Και φυσικά υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι για να απαντήσουν οι γονείς με ευαισθησία και ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του παιδιού τους σχετικά με τον καλόκαρδο γέροντα με τη μακριά γενειάδα.

Πολλά παιδιά σήμερα γνωρίζουν τον Άγιο Βασίλη ως τον χαρούμενο παππούλη με τα κόκκινα ρούχα που μοιράζει δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων. Όμως ο θρύλος του εκτείνεται εκατοντάδες χρόνια πριν, στον Άγιο Βασίλειο της Καισαρείας, ο οποίος έδωσε όλη την περιουσία του και ταξίδεψε για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αρρώστους.

Αν και η σκέψη ότι ένας γέροντας πετάει σε όλο τον κόσμο με έλκηθρο που οδηγείται από ιπτάμενους ταράνδους είναι ανθρώπινα αδύνατη, η μαγεία του Αϊ-Βασίλη είναι μια μακρόχρονη παράδοση. Παρέχει επίσης ευκαιρίες για κοινή πίστη και παιχνίδι, αναβίωση και ανταλλαγή αναμνήσεων της παιδικής ηλικίας. Τέλος, ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση, την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία.

Η παιδική ηλικία είναι μαγική

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας η φαντασία θολώνει τα όρια της γραμμής με την πραγματικότητα, διευκολύνοντας τα παιδιά να πιστεύουν σε μύθους και παραμύθια. Η Άγιος Βασίλης πατέρας με το παιδί χριστούγενναφαντασία είναι μια φυσιολογική και υγιής λειτουργία για την παιδική ανάπτυξη. Τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να παίζουν προς το τέλος του δεύτερου έτους της ηλικίας τους. Ο χρόνος που περνάει ένα παιδί στο παιχνίδι αυξάνεται κατά τη διάρκεια των προσχολικών ετών και μειώνεται μεταξύ 5 και 8 ετών. Η πίστη των παιδιών σε φανταστικά πρόσωπα όπως ο Άγιος Βασίλης φαίνεται να είναι πιο δυνατή μεταξύ των ηλικιών 3 και 8 ετών.

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM