Τρόποι που το μωρό λέει «σ' αγαπώ»

Η μητρότητα, αν και είναι ευλογία, πολλές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κουραστική για τις μαμάδες, καθώς η έλλειψη ύπνου δημιουργεί εκνευρισμό. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι που δεν καταλαβαίνουμε απευθείας, ενώ το μωρό μας λέει «σ' αγαπώ» με το δικό του τρόπο.

Οι ενδείξεις που δείχνουν πώς το μωρό μας λέει «σ' αγαπώ» δεν είναι πάντα αντιληπτές.

Η αναγνώριση της αγάπης δεν είναι τόσο εύκολη όσο η παρακολούθηση των αναπτυξιακών ορόσημων του μωρού, όπως το πρώτο γέλιο ή τα πρώτα βήματα, αλλά είναι δυνατόν να αναγνωριστεί. Δείτε τα σημάδια που υπογραμμίζουν οι ειδικοί προκειμένου να αναγνωρίσετε τις εκφράσεις αγάπης από το μωρό σας.

  1. Ακολουθούν τη φωνή σας

Τα μωρά αρχίζουν τη διαδικασία δεσίματος στρέφοντας το βλέμμα ή το κεφάλι τους προς τις φωνές που γνωρίζουν (και αγαπούν) περισσότερο. Ήδη από τις 16 εβδομάδες στη μήτρα, τα μωρά ακούνε τη μαμά, τον μπαμπά, τα αδέλφια και οποιονδήποτε άλλο η μαμά βρίσκεται συχνά μαζί του – ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό για τους γονείς να ξεκινήσουν τη διαδικασία δεσίματος συνομιλώντας και διαβάζοντάς του, από τότε ακόμα. Μέχρι τη στιγμή που γεννιούνται, τα μωρά είναι έτοιμα να στραφούν προς τις φωνές που αναγνωρίζουν. Δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά μπορούν να επικοινωνήσουν κοιτώντας. Μπορούν να στριφογυρίσουν και να κουνήσουν το κεφάλι τους από τη μία πλευρά στην άλλη.

  1. Κοιτάζουν το πρόσωπό σας

Έχει τεκμηριωθεί σε πρόσφατη μελέτη ότι τα βρέφη από τεσσάρων μηνών μπορούν να επεξεργαστούν πρόσωπα καθώς και έναν ενήλικα. Κυρίως, όμως, τα πρόσωπα των φροντιστών είναι που θέλουν να μελετήσουν περισσότερο. Το κάνουν για να καταλάβουν αν μπορούν να σας εμπιστευτούν. Το μωρό στέλνει σήματα με τα οποία αναζητά τη σύνδεση, την άνεση και τη συναισθηματική απόκριση. Όταν αυτό είναι αμοιβαίο και ανταποκρίνεστε πλήρως σε αυτή την ανάγκη του, τότε δημιουργείται μια στοργική σχέση μεταξύ εσάς και του μωρού σας. Όλα αυτά που βλέπει σε εσάς το βοηθά να σας μάθει γρήγορα, να σας εμπιστευτεί και να θέλει να αναπτύξει τη σχέση του μαζί σας.

Εάν οι γονείς ή οι φροντιστές δεν ανταποκρίνονται το βρέφος δεν αναπτύσσει την αίσθηση εμπιστοσύνης ότι οι ανάγκες του θα ικανοποιηθούν. Ακόμα κι αν τρέφονται καλά, δεν είναι μόνο φαγητό που χρειάζονται, αλλά και η συναισθηματική σύνδεση.

Διαβάστε τις υπόλοιπες ενδείξεις στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM