Κοτανίδου: «Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα κάνουμε γιορτές» (vid)

Από Σάββατο 7/11, η χώρα ξανά μπαίνει σε καθεστώς lockdown, καθώς ο κοροναϊός  καλπάζει. Η Αναστασία Κοτανίδου, μίλησε για αυτή τη νέα συνθήκη, καθώς εξήγησε και σε τι κατάσταση βρίσκεται το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Αναστασία Κοτανίδου το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περίπτωση που δουν να μειώνεται ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Κάτι που κατ' επέκταση μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Επιπλέον, για το τέλος του lockdown θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν κάτω από 1.000.

«Θέλουμε να προλάβουμε τη διασπορά του ιού»

Παράλληλα, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, τόνισε πως τώρα με το lockdown ελπίδα τους είναι ότι θα προλάβουν την διασπορά του ιού και την πίεση στα νοσοκομεία.

«Όλοι θα συμμορφωθούμε»

«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Τι οδήγησε τους ειδικούς να εισηγηθούν το lockdown;

Η Αναστασία Κοτανίδου εξήγησε πως αυτό που οδήγησε άπαντες στην επιτροπή να εισηγηθούν lockdown ήταν η ραγδαία αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία.

Και εξήγησε πως ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό ήταν η ξαφνική και «ξέφρενη» μετάδοση του κοροναϊού λόγω μη τήρησης των μέτρων.

Επιπλέον, η καθηγήτρια επισήμανε πως αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απόλυτα διαχειρίσιμη. Ωστόσο, σημείωσε πως υπάρχουν αρκετοί θάνατοι και τόνισε πως οι άνθρωποι που καταλήγουν δεν καταλήγουν όλοι στις ΜΕΘ, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που είναι τόσο βαριά και δεν φτάνουν καν στις ΜΕΘ.

«Από εμάς εξαρτάται το αν θα κάνουμε γιορτές»

Αναφορικά με το αν θα κάνουμε Χριστούγεννα η κ. Κοτανίδου επισήμανε πως αυτό εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Και συνέχισε λέγοντας: «Αν συμμορφωθούμε, αν τηρήσουμε τα μέτρα αν δεν κάνουμε απερίσκεπτα πράγματα και γιορτές θα μπορέσουμε να κάνουμε και τους συγγενείς μας να δούμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Νέο Τριπλό Ρεκόρ

O κοροναϊός σαρώνει τη χώρα μας, καθώς στη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2917 κρούσματα. Παράλληλα, νέο ρεκόρ σημειώθηκε και στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν τους 187. Επιπλέον, μεγάλη εντύπωση προκαλεί η ραγδαία αυξητική τάση και στον αριθμό των νεκρών, οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά τους 29 μέσα σε ένα 24ωρο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Μητσοτάκης: «Διαχειρίσιμη η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την πίεση του ΕΣΥ  ως «διαχειρίσιμη»και απολύτως «αντιμετωπίσιμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM