Διόνυσος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα

45.000 κάτοικοι χωρίς ρεύμα στον Διόνυσο - Μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται για έναν μήνα ο Διόνυσος της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μετά τα προβλήματα που επέφερε στον δήμο η κακοκαιρία «Μήδεια».

Χθες το βράδυ σχεδόν 45.000 κάτοικοι παρέμειναν χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega, γύρω στους 700 άνδρες της Πυροσβεστικής «επιχειρούσαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλα τα βόρεια προάστια, μαζί με τον στρατό, προκειμένου να απομακρύνουν τα κομμένα δέντρα.

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ολοκληρώθηκε προ ολίγου προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση. Πέρα από τα προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή του Διονύσου, επίσης 14 χωριά στην Εύβοια παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υφυπουργός δήλωσε πως «σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, απόλυτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές, μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει συμπαρασύροντας τα δίκτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM