Χανιά: Μετακόμισαν και παράτησαν τη σκυλίτσα που είχαν 10 χρόνια-Πρόστιμο 10.000 ευρώ (pic)

Μια συγκινητική ιστορία με αίσιο τέλος και πολλά χαρωπά γαβ γαβ. Πρωταγωνίστρια μια σκυλίτσα κι ένα ζευγάρι, που αποφάσισε να μετακομίσει στο Βόλο. 

Όλα καλά ως εδώ. Όταν η οικογένεια έφυγε, όμως, εγκατέλειψε στο σπίτι, στα Χανιά, τη σκυλίτσα του, που περίμενε επί μέρες στο χαλάκι της εξώπορτας. Κάποιοι ένοικοι την τάιζαν, όμως υπήρχαν και κάποιοι που δυσανασχέτησαν και την πέταξαν έξω από την πολυκατοικία, καθώς ανέφεραν πως λερώνει τον κοινόχρηστο χώρο.

Το κτήνος-ιδιοκτήτης

Μάλιστα, η σκυλίτσα βρισκόταν συνεχώς στην είσοδο του διαμερίσματος, αναφέρει το neakriti.gr, με τον ιδιοκτήτη να μην μπορεί καν το ενοικιάσει. Αποτελεσματικά, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στα Χανιά επικοινώνησε με την πρώην οικογένεια της σκυλίτσας, για να λάβει ως απάντηση το εξής: «Έλα μωρέ, πόσο θα ζήσει, ρίξτε της μια φόλα να τελειώνουμε!».

Ευτυχώς το παραπάνω δεν συνέβη καθώς η σκυλίτσα, η οποία πλέον λέγεται Νίνα, υιοθετήθηκε από οικογένεια στο Ηράκλειο και η υπόθεσή της πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Μπράβο στη Δικαιοσύνη

Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων και σύμφωνα με το animalscare.gr το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», θα αιτηθεί την απόφαση για την επιβολή και των διοικητικών προστίμων.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ούτε ο πρώην ιδιοκτήτης της σκυλίτσας, αλλά ούτε και ο δικηγόρος του, με τον πρώτο να καταδικάζεται ερήμην, μιας και η υπόθεση είχε πάρει αναβολή γιατί ο κατηγορούμενος δεν είχε παρουσιαστεί ούτε την προηγούμενη φορά στο δικαστήριο.

Εμείς, καταδικάζουμε -όπως ξέρετε- με το «καλημέρα» τέτοια κτήνη. Αντί να φάμε εμείς, ταΐζουμε τα ζώα μας, αν δεν έχουμε χρήματα. Πολλώ δε μάλλον να τα εγκαταλείψουμε (;) και να μιλάμε για φόλα (;). Φόλα στον πρώην ιδιοκτήτη της τυχερής -τελικά- σκυλίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Λαμία: Καταδικάστηκαν δύο κτήνη που κακοποίησαν σκυλάκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM