Χανιά 11χρονη - Λύτρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δολοφονικής ενέργειας

Βράχια στη θάλασσα
Φωτογραφία: zarpanews.gr

Για τις έρευνες των αστυνομικών αρχών γύρω από τον θάνατο της 11χρονης σε βραχώδη ακτή κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά, μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 o δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας. 

«Μιλάμε για ένα πολύ χαρούμενο παιδί που δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα ότι συμβαίνει κάτι, ήταν η ''ψυχή'' της παρέας. Αυτό που διερωτάται η μητέρα είναι πώς η κόρη της μεταφέρθηκε σε εκείνο το σημείο. Το παιδί έμενε σε μια ακτίνα 50 μέτρων, είναι η πρώτη φορά που η 11χρονη απομακρύνθηκε σε τόσο μεγάλη απόσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. 

11χρονη
Photo: flashnews.gr

Ερωτηθείς ο κ. Λύτρας για το αν υπαινίσσονται και «δολοφονική ενέργεια», δήλωσε: «Ακριβώς, με ποιο τρόπο το παιδί πήγε σε εκείνο το σημείο και τι έγινε εκεί. Μιλάμε για ένα παιδί το οποίο περπατούσε και έπαιζε μπροστά από το σπίτι. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει σε εκείνο το σημείο. Αυτό είναι που ισχυρίζεται η μητέρα». «Σαφέστατα και τα προσωπικά της οικογένειας έχουν παίξει τον ρόλο τους» πρόσθεσε. 

«Η μητέρα είναι πεπεισμένη ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το παιδί, δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει, για όνομα του Θεού» τόνισε ο δικηγόρος. Τέλος, ο κ. Λύτρας πρόσθεσε πως τα παραπάνω λεγόμενά του αλλά και οι ισχυρισμοί της μητέρας του κοριτσιού συνδέονται με το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το τηλέφωνό της. 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αποκλείστηκε από τις Αρχές το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της μικρής. Όπως είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης, που βρέθηκε στο σημείο, «έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα