Νέα Σμύρνη - Παρενόχληση: Αρνείται τις κατηγορίες ο 22χρονος

22χρονος Νέα Σμύρνη
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ο 22χρονος επιδειξίας από το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από την κλήση του εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης της κακουργηματικής πράξης, φαίνεται πως όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, θέλοντας να βγάλει «τρελές» τις γυναίκες που τον αναγνώρισαν ως δράστη επίθεσης εναντίον τους, αλλά προσπαθεί να διαψεύσει ακόμη και το βίντεο που έφερε τις πράξεις του στο επίκεντρο.

22χρονος Νέα Σμύρνη
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Πιο συγκεκριμένα, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο 22χρονος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Real News», επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα, κάνοντας το άσπρο μαύρο, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης που εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει μεγαλύτερο κεφάλι από αυτόν.

Αναφερόμενος, δε, στις υπόλοιπες πλημμεληματικές πράξεις που του αποδίδονται, για τις οποίες θα δικαστεί στις 8 Ιουλίου από το Μονομελές Αυτόφωρο, τις αρνείται όλες, πλην της τελευταίας στη Νέα Σμύρνη, προφανώς διότι το βίντεο που κατέγραψε όλες τις κινήσεις του αποτελεί «αδιάψευστο μάρτυρα».

Ωστόσο, ο 22χρονος επιδειξίας ισχυρίζεται πως αυτό που φαίνεται και χαρακτηρίζεται ως το μόριό του είναι ο αντίχειράς του. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος φέρεται να είπε «είναι ο αντίχειρας του αριστερού μου χεριού» και πως «απλώς ακολούθησα την κοπέλα από απόσταση, επί 400 μέτρα, μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας και μετά έφυγα». Μάλιστα, τόνισε πως γι' αυτό το συμβάν «οι γονείς μου έχουν απευθυνθεί σε ψυχολόγο, προκειμένου να διερευνηθεί γιατί πήρα από πίσω αυτή την κοπέλα».

22χρονος επίδοξος βιαστής
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Για την επίθεση στην 22χρονη στις 6 Αυγούστου του 2020, που αποκάλυψε η «R», για την οποία επίσης υπάρχει σχετικό βίντεο, ισχυρίζεται πως ο δράστης που απεικονίζεται σε αυτό να επιτίθεται στην κοπέλα κατεβάζοντάς της το σορτς «είναι πολύ πιο “κεφάλας” σε σχέση με εμένα» και πως «φαίνεται ο δράστης να έχει γένια ή φαβορίτες, ενώ εγώ δεν είχα γένια ή φαβορίτες, ούτε έχω. Περαιτέρω, όσον αφορά τα άσπρα παπούτσια, από αυτά δεν μπορεί να συναχθεί συμπέρασμα. Όλοι οι νέοι έχουν διάφορα χρώματα παπουτσιών, μεταξύ των οποίων και άσπρα…».

Αναφερόμενος δε στα κομποσκοίνια που φορούσε στο χέρι του, λέει πως «μεγάλο μέρος του πληθυσμού φοράει κάτι, ειδικά οι νεαροί. Στο βίντεο φαίνεται μία μόνο γραμμή στο χέρι, άρα πραγματικά κάτι έχει, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει κανείς αν είναι κομποσκοίνι… Δηλώνω ότι δεν είμαι εγώ εκείνος που απεικονίζεται στο επίμαχο, χαμηλής ανάλυσης, ασπρόμαυρο βίντεο, καθώς η αναγνώριση που έγινε από την παθούσα δεν είναι αμερόληπτη και αντικειμενική, τόσο με τον τρόπο που έγινε όσο και με την περιγραφή μου».

22χρονος στη Νέα Σμύρνη

«Έχω δεχτεί πάνω από 2.500 εξυβριστικά και απειλητικά της ζωής μου μηνύματα»

Επιπλέον, ο 22χρονος επιδειξίας διαψεύδει την είδηση ότι παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως έχει ένα «βίτσιο» και διαμαρτύρεται για τον διασυρμό του από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χρήστες γενικά. «Έχει ακουστεί σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ ότι τάχα δήλωσα ότι έχω "βίτσιo" με τις ωραίες γυναίκες και θέλω να τις παίρνω από πίσω, ενώ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πουθενά στη δικογραφία. Έχει ακουστεί ακόμη ότι ομολόγησα τις πράξεις μου, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Βρίζουν εμένα στο Facebook, τον αδελφό μου, τον ξάδελφό μου, που έχει παρόμοιο όνομα, τον δικηγόρο μου και όλους όσοι νομίζουν ότι εμπλέκονται με εμένα. Έχω δεχτεί πάνω από 2.500 εξυβριστικά και απειλητικά της ζωής μου μηνύματα, μέχρι να καταφέρω να κλείσω προσωρινά τον λογαριασμό μου» φαίνεται πως είπε ο νεαρός δράστης. 

Αναφέρει επίσης ότι «έχουν γράψει με σπρέι σε διάφορα σημεία της περιοχής για εμένα. Και όλα αυτά επειδή ανέβηκε στο Facebook το άλλο επίμαχο βίντεο, για το οποίο έχω παραπεμφθεί για να δικαστώ μαζί με άλλες τρεις περιπτώσεις στο αυτόφωρο, επειδή εκείνη νόμιζε ότι είδε το μόριό μου από το βίντεο».

Επίσης, ο 22χρονος φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στη νεαρή από τη Νέα Σμύρνη που ανέβασε το βίντεο στα social media δίχως «να αναλογιστεί τις συνέπειες». Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει: «Έκτοτε η κοπέλα, που πλέον είναι πασίγνωστη εξαιτίας της παράνομης δημοσιοποίησης του βίντεο, έχει αποκτήσει πολλούς ακολούθους (followers) στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά, όσον αφορά εμένα, με έχει εκθέσει, τόσο εκείνη όσο και κάποιες από τις υπόλοιπες παθούσες με τις πάρα πολλές συνεντεύξεις τους στην τηλεόραση και αλλού, ώστε έχω ήδη καταστραφεί για όλη μου τη ζωή. Χωρίς να έχω δικαστεί, έγινα σάτυρος όλων των περιστατικών της περιοχής και βιαστής». 

Το δημοσίευμα της «Real News»

Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα της «Real News»:

πρωτοσέλιδο Real News
© RealNews

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό (5/5) μια νεαρή κοπέλα κατήγγειλε πως ένας άνδρας την ακολούθησε όταν γύριζε σπίτι της, για περίπου 300 μέτρα, με το μόριό του έξω. Ωστόσο, η κοπέλα πρόλαβε και γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς μπήκε έγκαιρα στην πολυκατοικία της. Η κοπέλα αμέσως μετά το συμβάν προέβη σε σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης και μέσω της ανάρτησής της κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι να της στείλει μήνυμα και να κοινοποιήσει το περιστατικό.

«Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου» είχε γράψει η η νεαρή κοπέλα. 

Λίγο αργότερα, και μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξεσήκωσε αυτή η είδηση, μια γειτόνισσα της κοπέλας αναγνώρισε τον δράστη και στη συνέχεια τον υπέδειξε στην Αστυνομία. Έτσι, ο 22χρονος επίδοξος βιαστής βρέθηκε στα χέρια των αρμόδιων Αρχών. 

Μετά τη σύλληψη του, το «φως» της δημοσιότητας είδαν και άλλες κατηγορίες σε βάρος του, με γυναίκες να βγαίνουν και να λένε πως ο συγκεκριμένος νεαρός είχε επιτεθεί-ασελγήσει και στις ίδιες. 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν αναβολές στη δίκη του 22χρονου, ο οποίος φέρει την κατηγορία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, και πλέον αναβλήθηκε λόγω των ειδικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την πανδημία του κορονοϊού. Η υπόθεση του 22χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσύρθηκε από το πινάκιο, καθώς αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται στα αυτόφωρα δικαστήρια μόνο δίκες με κρατούμενους.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τις υπόλοιπες πλημμεληματικές πράξεις που του αποδίδονται, ο 22χρονος θα δικαστεί στις 8 Ιουλίου από το Μονομελές Αυτόφωρο, ωστόσο τις αρνείται όλες, πλην της τελευταίας στη Νέα Σμύρνη. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα