Μάθιου ΜακΚόναχι: Είναι «πολιτικοποιημένη» η διαφωνία για τις μάσκες

Μάθιου ΜακΚόναχι με κουστούμι
Πηγή: eu.usatoday.com

Ο διάσημος ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι εμφανιζόμενος στο talk show στο YouTube «The Carlos Watson Show» επέμεινε ότι η χρήση μάσκας δεν αφαιρεί την ταυτότητα και την ελευθερία. Ο ηθοποιός χρησιμοποίησε το παράδειγμα μάσκας για να υποστηρίξει ότι στην κοινωνία προκλήθηκε περιττός διχασμός. «Νομίζω ότι το καλύτερο παράδειγμα, κατά τη γνώμη μου, φέτος είναι η καταραμένη διαφωνία για τις μάσκες, που πολιτικοποιήθηκαν» είπε ο ηθοποιός.

«Δεν πιστεύω ότι φοβάστε πραγματικά αυτό το μικρό πράγμα από βαμβάκι. Δεν πιστεύω ότι πραγματικά αισθάνεστε ότι αφαιρεί την ταυτότητά σας και την ελευθερία σας. Πρόκειται για βραχυπρόθεσμη ταλαιπωρία που θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ελευθερία» σημείωσε. «Δεν υπάρχουν δεδομένα που να λένε ότι δεν είναι καλή. Δεν υπάρχουν δεδομένα που να λένε ότι είναι επιβλαβής» υπογράμμισε.

Η συμμόρφωση με την εντολή χρήσης της μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχει προκαλέσει συζητήσεις και διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν επισημάνει κατά καιρούς ότι η χρήση μάσκας επιβραδύνει την εξάπλωση του COVID-19, αλλά παρόλα αυτά ορισμένα άτομα αρνούνται να την φοράνε.