Βρούτσης: Πότε θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων

Για το πότε και το πώς θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων προς τους εργαζόμενους μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, γνωστοποίησε πως οι επιχειρήσεις που δεν μπήκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων εμπρόθεσμα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση και εδώ με τον ίδιο υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο φροντίζει η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων να φτάσει νωρίς στην τσέπη όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο τελευταίος μήνας του χρόνου, ο Δεκέμβριος και το δύσκολο προσδιορισμό επιχειρήσεων που θα ανοίξουν και που θα κλείσουν».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων και τις αναστολές εργασίας, λέγοντας συγκεκριμένα πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού που κατέβαλαν.

Τέλος, για το μερίδιο του υπουργείου Εργασίας, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε:

 «Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους επτά από τους οκτώ μήνες – από Μάιο έως και Νοέμβριο – και σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για το μήνα Νοέμβριο, καθώς στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” διαθέτουμε με ακρίβεια τα στοιχεία για τους επτά αυτούς μήνες (Μάιος έως Νοέμβριος) και για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους. Tο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά μόνο έναν από τους οκτώ μήνες – το μήνα Δεκέμβριο – θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο και «η επιδίωξή μας είναι από τις 12 Ιανουαρίου».

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM