Ηλεκτρονικά η χορήγηση των επιδομάτων ασθένειας - ατυχήματος

Έπειτα από συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ηλεκτρονικά θα χορηγούνται τα επιδόματα ασθένειας - ατυχήματος από τον e-ΕΦΚΑ

Ο Γιάννης Βρούτσης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποφάσισαν να δημιουργηθεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) μια ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθένειας - ατυχήματος, ώστε να είναι εφικτή η αίτηση ηλεκτρονικά από τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ για τη λήψη του επιδόματος χωρίς φυσική παρουσία.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο γιατρός θα στέλνει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση ανικανότητας εργασίας λόγω ασθένειας του εργαζομένου στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Ο ασφαλισμένος θα μπαίνει στην ηλεκτρονική υπηρεσία και θα υποβάλλει την αίτηση για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθένειας - αστυχήματος. Την ίδια στιγμή, θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας και ο εργοδότης του ασφαλισμένου, προκειμένου να μπαίνει σε αυτήν και να βεβαιώνει τα στοιχεία και την περίοδο αποχής του ασφαλισμένου από τον χώρο εργασίας.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα πραγματοποιούνται από το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ, καθώς αυτό θα δύναται να επαληθεύσει την όλα τα στοιχεία μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, θα εκδίδεται η εγκριτική απόφαση της ηλεκτρονικής αίτησης και θα πραγματοποιείται η καταβολή των επιδομάτων ασθένειας - ατυχήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αιτούντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM