«Κούρεμα» ενοικίων Μαΐου: Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

ακίνητα
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζεται και για τον μήνα Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα. 

επιχειρήσεις
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Το πλαίσιο θα ξεκαθαρίσει με την έκδοση της απαιτούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς εκτιμάται πως το μέτρο δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα. 

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει πλέον μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο και για τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Για τον επόμενο μήνα η μείωση δεν αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις. 

«Δεύτερη» ευκαιρία για την Επιστρεπτέα 7 

Παράλληλα, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19 Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εντός της ίδιας προθεσμίας.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα