i-Spirit: Η εφαρμογή για να ενημερώνεις με ασφάλεια τον λογιστή και το myData

i-Spirit
© i-Spirit

Τον τελευταίο χρόνο η πανδημία έχει δημιουργήσει διαφορετικές ανάγκες και δεδομένα στο χώρο των επιχειρήσεων. Λόγω της καραντίνας και της τηλεργασίας, ο κάθε πολίτης θα προτιμούσε με ένα κλικ, να μεταφέρονται όλα τα στοιχεία με ασφάλεια και γρήγορα στον λογιστή του. Η εφαρμογή i-Spirit είναι εδώ για να σου δώσει τη λύση. 

Τα στελέχη της εταιρείας πληροφορικής, η οποία έχει δημιουργήσει την i-Spirit βρίσκονται στο χώρο της μηχανογράφησης των επιχειρήσεων από το 1997. Με το πέρασμα των χρόνων, το 2015 άρχισε να διαθέτει την συγκεκριμένη εφαρμογή την οποία  είχαν σχεδιάσει από το 2009 με στόχο να καλύψει την ανάγκη της σημερινής myDATA, η οποία συνεχώς εξελίσσεται για να μπορεί ο επιχειρηματίας να ενημερώνει εύκολα και με χαμηλή χρέωση τον λογιστή του.  

Η εφαρμογή είναι υβριδική που σημαίνει ότι προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα με τις cloud εφαρμογές, όπως αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, ηλεκτρονική τιμολόγηση και ενημέρωση myDΑTA, γρήγορη παραμετροποίηση αλλά με την διαφορά ότι μόνο η επιχείρηση ή ο επιτηδευματίας που έχει την εφαρμογή έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.

Τι προσφέρει η i-Spirit

H ηλεκτρονική τιμολόγηση και εμπορική διαχείριση i-Spirit, ενημερώνει αυτόματα και με ασφάλεια το myDATA  με τα υποχρεωτικά δεδομένα που απαιτεί η Α.Α.Δ.Ε και είναι κατάλληλη για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία. Από την πιο οικονομική έκδοση της, υποστηρίζει όλα τα παραστατικά πωλήσεών της εφαρμογής στους νέους κανόνες και απαιτήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων #myDATA, ενώ όσοι έκαναν χρήση παλαιότερων εκδόσεων της εφαρμογής θα προμηθευτούν την αναβάθμιση καθώς και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα από το εξειδικευμένο προσωπικό της εντελώς δωρεάν. Στην εφαρμογή έχουν προσαρμοστεί επίσης όλες οι λίστες τιμών σχετικά με τους χαρακτηρισμούς – φόρους – τέλη – λοιπούς φόρους – χαρτόσημο κρατήσεις καθώς και πολλοί ακόμα αυτοματισμοί ανά κλάδο (Μεταφορείς- Ιατρούς – Μηχανικούς -Δικηγόρους κλπ).

Επιπρόσθετα και σε περίπτωση που η οντότητα τηρεί διπλογραφικά βιβλία, η εφαρμογή i-Spirit, δημιουργεί όλα τα άρθρα πωλήσεων και τα αποστέλλει στον λογιστή με ένα click, ώστε να ο λογιστής του να μην κάνει διπλές καταχωρήσεις και να εκμεταλλευτεί την πρωτόγεννή εγγραφή για τους χαρακτηρισμούς στο Ε3 αλλά και τον Ισολογισμό. 

i - Spirit
© i-Spirit

Η διαδικασία είναι απλή:

H οντότητα κάνει χρήση της εφαρμογής για την έκδοση των αποδείξεων, τιμολογίων και γενικότερα όλων τα παραστατικών πωλήσεων.

  • Αποστέλλει με ένα click την σύνοψη των πωλήσεων της εφόσον έχει κάνει τους σχετικούς ελέγχους στο myDATA.
  • Παράλληλα αποστέλλει και όλα τα πρωτογενή παραστατικά πωλήσεων που έχει εκδώσει στον λογιστή της.

Το λογιστικό γραφείο από τις αναφορές της εφαρμογής i-Spirit έχει την δυνατότητα:

  • Να ελέγχει τους παρακρατούμενους φόρους  τα τέλη και τον Φ.Π.Α.
  • Να συμφωνεί τους χαρακτηρισμούς πωλήσεων
  • Να δημιουργεί τα διπλογραφικά άρθρα πωλήσεων σε Ε.Γ.Λ.Σ ή σε Ε.Λ.Π αν η οντότητα τηρεί διπλογραφικά βιβλία ώστε να εισαχθούν στην εφαρμογή του
  • Να αποστέλλει τον 2ο συγχρονισμό στο myDATA την οριστικοποίηση των χαρακτηρισμών

Να σημειωθεί πως η i-spirit απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους, νομικής μορφής και κατηγορίας βιβλίων. 

Τι ενημερώνει αυτόματα τα ηλεκτρονικά βιβλία #myDATA

Όλες οι  εκροές (λιανικές και χονδρικές πωλήσεις συμπεριλαμβανομένων και των αυτοπαραδόσεων) των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών ενημερώνουν αυτόματα τα έσοδα, αναλυτικά ως σύνοψη,  που σημαίνει καθαρή αξία, ΦΠΑ, φόροι, ΑΦΜ εκδότη και λήπτη.

Καθίσταται σαφές, πως η εταιρεία δίνει την «ελάχιστη πληροφορία» στην ΑΑΔΕ, δηλαδή η συνεργασία έγκειται μέχρι την αποστολή κατ΄επιλογήν δεδομένων. Για παράδειγμα όταν ένας γιατρός κόβει μια απόδειξη, στην ΑΑΔΕ θα αποσταλεί το ποσό της απόδειξης, ο αριθμός, η ημερομηνία και ο τρόπος που έχει εξοφληθεί το κάθε παραστατικό. 

Τέλος, όπως κάθε αξιόπιστη εταιρεία, το Τμήμα Υποστήριξης είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει με τη χρήση της εφαρμογής ο πελάτης.

*Το κόστος της εφαρμογής ξεκινάει με την ειδική προσφορά  των 99€ πλέον Φ.Π.Α συμπεριλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών εγκατάστασης - προσαρμογής - εκπαίδευσης και υποστήριξης (τηλεφωνικά και με αναβαθμίσεις) Σε περίπτωση μη ανανέωσης της συνδρομής σας, η i-spirit Software δεν διακόπτει την πρόσβαση στην εφαρμογή. H i-spirit δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. 

Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν δοκιμής με πλήρη υποστήριξη από την i-spirit Software

Δωρεάν Δοκιμή

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα