Εμβόλιο για κοροναϊό: Η Pfizer ανακοίνωσε πως έχει παρενέργειες

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, ανακοίνωσε πως το πειραματικό εμβόλιο για τον κοροναϊό, το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech, παρουσιάζει ήπιες έως μέτριες παρενέργειες σε ορισμένους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των δοκιμών του τελικού σταδίου.

Πάνω από 12.000 άτομα έχουν λάβει δεύτερη δόση του εμβολίου, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ενημέρωση της προς τους επενδυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Pfizer έχει ήδη «στρατολογήσει» περισσότερους από 29.000 εθελοντές (θα φθάσουν τελικά τους 44.000) για να δοκιμαστεί το εμβόλιο αυτό.

Ανεξάρτητη επιτροπή η οποία παρακολουθεί την πορεία της δοκιμής που εριλαμβάνει τη χορήγηση εικονικού εμβολίου (placebo) για λόγους σύγκρισης, μπορεί να συστήσει τη διακοπή της οποιαδήποτε στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως είχε προηγηθεί (στις 06/09) η προσωρινή αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca-Οξφόρδης λόγω σοβαρών παρενεργειών σε ένα μόνο Βρετανό εθελοντή. Τη Δευτέρα οι δοκιμές άρχισαν ξανά μετά το «πράσινο φως» στη Βρετανία, αλλά όχι ακόμη στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM