Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής βοήθειας για γονείς και παιδιά

Στον αριθμό 210 3637692 που λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 09.00 ως τις 18.00, θα μπορούν να απευθύνονται για ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, γονείς και παιδιά. Πρόκειται για πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής βοήθειας για γονείς και παιδιά από τον δήμο Αθηναίων και τα Παιδικά Χωριά SOS.

 

Η συνεργασία θα συνεχιστεί και στη «μετακορονοϊκή» περίοδο και θα περιλαμβάνει πρόγραμμα παροχής ευρύτερων ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε παιδιά και οικογένειες σε κίνδυνο.

Επίσης προσφέρονται διαδικτυακά σεμινάρια για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και την οργάνωση του χρόνου τους με δραστηριότητες δημιουργικού χαρακτήρα μέσα στο σπίτι και συμβουλευτική ενηλίκων και ανηλίκων σε συνεργασία με το 5ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

«Σκέψη και αγωνία όλων είναι να βγούμε όλοι πιο δυνατοί από αυτήν την κρίση. Να διαφυλάξουμε την πιο ιερή σχέση που δεν είναι άλλη από αυτή του πατέρα και της μητέρας με το παιδί. Το κάνουμε με το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης για γονείς και παιδιά, σε συνεργασία με τα εξειδικευμένα στελέχη και τους επιστήμονες των «Παιδικών χωριών sos», τους οποίους ευχαριστώ που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

πηγή: ert