Πώς να προετοιμάσετε τα μεγαλύτερα παιδιά για το νέο μέλος της οικογένειας

Ένα νέο μωρό φέρνει χαρές και προκλήσεις σε μια οικογένεια. Είστε ενθουσιασμένοι, αλλά μπορεί επίσης να ανησυχείτε για το πώς θα αντιδράσουν τα μεγαλύτερα παιδιά σας στο νέο μέλος

Ανακύπτουν κάθε είδους ερωτήσεις: Πώς πρέπει να πούμε στα μεγαλύτερα παιδιά μας ότι θα έχουν έναν αδερφό ή μια αδερφή; Θα ζηλέψουν το νέο μέλος;

Τα παιδιά διαφόρων ηλικιών θα αντιδράσουν διαφορετικά σε ένα νέο μέλος. Το να γνωρίζετε τι να περιμένετε από κάθε ηλικιακή ομάδα θα διευκολύνει τον χειρισμό των αλλαγών στην οικογένειά σας.

Νήπια – Ηλικίες 1 έως 2 ετών

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν θα καταλάβουν πολλά για το τι σημαίνει να έχεις έναν νέο αδελφό ή αδελφή. Ωστόσο, αφήστε το παιδί σας να σας ακούσει να μιλάτε για το «νέο μωρό» και να νιώσει τον ενθουσιασμό σας. Μπορεί να μην καταλαβαίνει γιατί είστε ενθουσιασμένοι, αλλά όταν δει τη στάση σας θα αισθανθεί και εκείνο ενθουσιασμένο.

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να ικανοποιείτε τις ανάγκες και των δύο παιδιών όλη την ώρα – ειδικά όχι μόνοι σας. Εάν αισθάνεστε ταλαιπωρημένοι, αναζητήστε το σύντροφό σας, άλλους συγγενείς και φίλους για υποστήριξη.

Δείτε μαζί βιβλία για νέα μωρά στην οικογένεια. Τουλάχιστον, το παιδί σας θα εξοικειωθεί με λέξεις όπως «αδελφή», «αδελφός» και «νέο μωρό».

Όταν φτάσει το νέο μωρό, προσπαθήστε να κάνετε κάτι ξεχωριστό για το μεγαλύτερο παιδί σας. Διαβεβαιώστε το ότι εξακολουθεί να είναι αγαπημένο. Για παράδειγμα, χαρίστε του ένα ειδικό δώρο, αφήστε το να περάσει λίγο χρόνο μόνο του με τον μπαμπά, τη γιαγιά ή έναν άλλο ενήλικα ή να το πάει κάπου ξεχωριστά!

Διαβάστε την συνέχεια στο juniornews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM