Πώς τα παιδιά θα αγαπήσουν το διάβασμα;

15 έξυπνοι τρόποι για να γίνει το διάβασμα η πιο διασκεδαστική δραστηριότητα

Εκτός από το να φαντάζεται ένας γονέας τι θα γίνει το παιδί του όταν μεγαλώσει, το φαντάζεται επίσης να αγαπάει το διάβασμα και να καταβροχθίζει βιβλία.  Αλλά όπως και με κάποιες άλλες γονεικές φαντασιώσεις, αυτό δεν γίνεται πάντα πραγματικότητα. Υπάρχουν όμως έξυπνοι τρόποι για να τα καταφέρετε.

Θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, αλλά πολλές φορές υπόκεινται σε αυξανόμενη πίεση προκειμένου να το κάνουν, και αυτό σίγουρα επισκιάζει τη χαρά αυτής της υπέροχης κοινής δραστηριότητας. Ξεκινήστε με τις ιδέες που ακολουθούν και η μαγεία θα ακολουθήσει.

  1. Ηχητικά βιβλία.

Τα ηχητικά βιβλία είναι υπέροχα, από μόνα τους.

Και ναι, τα ηχητικά βιβλία υπολογίζονται ως ανάγνωση – και μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να διαβάζουν ολοένα και καλύτερα. Ολοένα και περισσότερο. Η ακρόαση κάποιου να διαβάζει ένα βιβλίο με αυτοπεποίθηση και ορθότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθανθεί το παιδί ευχέρεια, που στην πραγματικότητα είναι η ικανότητα να διαβάζει κανείς ένα κείμενο με ακρίβεια, γρηγοράδα και με καλή έκφραση.

Βάλτε τα να ακούγονται στον δρόμο από και προς τις δραστηριότητές τους. Αλλά αν πρέπει να σταματήσετε στη μέση την ιστορία, φροντίστε να έχετε την έκδοση του βιβλίου για να συνεχίσετε να τη διαβάζετε στο σπίτι με το ήδη γοητευμένο παιδί σας.

  1. Μοντέλο αγάπης της ανάγνωσης.

Τα παιδιά παίρνουν παράδειγμα από τους ενήλικες. Όταν μεγαλώνεις περιτριγυρισμένος από πρόχειρο φαγητό, σου αρέσει το πρόχειρο φαγητό. Όταν μεγαλώνεις περιτριγυρισμένος  από βιβλία, σου αρέσουν τα βιβλία. Βεβαιωθείτε ότι σας βλέπουν να διαβάζετε και μιλήστε τους γι αυτό που διαβάζετε. Επισημάνετε με ενθουσιασμό στην καθημερινότητά σας κάτι που θυμίζει την ιστορία, για να δουν ότι τα βιβλία σας φέρνουν χαρά και θα τους φέρουν επίσης χαρά.

Διαβάστε την συνέχεια στο juniornews.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM