Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να φορέσει μάσκα – Χρήσιμες συμβουλές γα τους γονείς

Τα σχολεία ανοίγουν και στη φυσιολογική περίοδο προσαρμογής στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές έρχεται να προστεθεί ένας αστάθμητος παράγοντας: η πανδημία και το μέτρο που λέει ότι παιδιά και δάσκαλοι πρέπει να φοράνε μάσκα στο σχολείο.

Η ψυχολόγος, Λίζα Βάρβογλη δίνει χρήσιμες οδηγίες προς τους γονείς και πως να εξηγήσουν στα παιδιά τους το νέο μέτρο περί χρήσης της μάσκας.

Πώς αντιδρούν τα παιδιά στη μάσκα;

Η αντίδραση που έχουν τα παιδιά στη μάσκα εξαρτάται από την ηλικία τους. Τα παιδιά δημοτικού σχολείου και πάνω πιθανότατα δεν έχουν καμία αντίδραση να τη δουν φορεμένη σε άλλους. Μερικά παιδιά μπορεί να θέλουν να φορέσουν μάσκα γιατί νιώθουν κάτι σαν ιατρό-σούπερ-ήρωες.

Τα πιο μικρά παιδιά, προσχολικής ηλικίας, μπορεί να χρειάζονται χρόνο να συνηθίσουν στη θέα της μάσκας. Αν φοράει η δασκάλα/παιδαγωγός, ίσως θέλουν να την αγγίξουν και να την περιεργαστούν (η δασκάλα θα φορέσει άλλη μάσκα! Και σίγουρα δεν αφήνουμε το παιδί να χρησιμοποιήσει φορεμένη μάσκα!).

Οι έφηβοι δεν έχουν πρόβλημα με τη μάσκα, αν και προτιμούν να μην τη φορούν για να μην χαλάσει η εξωτερική τους εμφάνιση! Οι έφηβοι μπορεί να παραπονεθούν ότι με τη μάσκα δε βλέπουν όλο το πρόσωπο του συνομιλητή τους και έτσι χάνουν σημαντικά σημάδια της συναισθηματικής του έκφρασης. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μπορούμε να τους θυμίσουμε ότι θα καταλάβουν τα συναισθήματα του άλλου αν τον κοιτάνε στα μάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM