Δίκη Χρυσής Αυγής-Κασιδιάρης: «Είμαι αθώος και ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης όπως και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζητά να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Eφετείο γιατί διαφορετικά θα υποστεί τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του υπέρμετρη βλάβη, επισημαίνοντας παράλληλα την αθωότητα του.

Το δικαίωμα στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ζήτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 13 ετών.

«Εξοντωτική η απόφαση σε ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε εξοντωτική την απόφαση σε «ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο», ενώ κατήγγειλε την παραβίαση των δικαιωμάτων του.

«Ήρθα να διακηρύξω την αθωότητα μου»

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος».

«Μέχρι να ξεκινήσει το εφετείο θα έχω εκτίσει την ποινή μου»

Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος είμαι αθώος και ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν πάρω αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να ξεκινήσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή» σημείωσε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου.

«Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο»

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν πάει φυλακή. Και συνέχισε λέγοντας: «ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμός. Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο».

«Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 διαδηλωτές έξω από την αίθουσα»

«Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο», σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Είμαι αθώος»

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM