Καλοκαίρι 2021: Τι θα γίνει με τον τουρισμό

Η πορεία των εμβολιασμών αποτελεί τον βασικό παράγοντα τόσο για την επιστροφή στην κανονικότητα όσο και για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι. Αυτή την περίοδο, διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα καθολικού lockdown, το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική βρίσκεται στο 90%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση μετά το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, ενώ το φετινό Πάσχα θα είναι κάπως διαφορετικό από την περσινή χρονιά, καθώς θα εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις, αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να είμαστε με τους κοντινούς μας ανθρώπους.

Το φετινό στοίχημα για τον τουρισμό, αν μη τι άλλο, βασίζεται στην πορεία των εμβολιασμών, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει την πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θέση την οποία υποστήριξε ανοιχτά ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κινητικότητα είναι μια βασική προϋπόθεση για την οικονομία, τα ταξίδια και τον τουρισμό».

ΣπιναλόγκαΗ Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις αναζητήσεις των Ιταλών

Ο Alessandro Biasi, Global & Strategic Partnership Manager της Alpitour World, του μεγαλύτερου tour operator στην Ιταλία, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις αναζητήσεις των Ιταλών, μετά την Ιταλία, και μπροστά από την Ισπανία, κυρίως λόγω των αγαπημένων νησιών της από την ιταλική αγορά. Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται δεύτερη και στις επιλογές των Ολλανδών για τις θερινές τους διακοπές.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν «Κρήτη»

Να σημειωθεί μάλιστα πως αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300% οι κρατήσεις για πτήσεις και για διακοπές άνω του 600% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία EasyJet, μετά την παρουσίαση των σχεδίων της χώρας για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών, με την Κρήτη να περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ αυτών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Σπιναλόγκα: Πόλος έλξης τουριστών

Η Σπιναλόγκα, το νησί των δακρύων ή των λεπρών, που βρίσκεται απέναντι από την Πλάκα στον νομό Λασιθίου της Κρήτης, πήρε σάρκα και οστά στους δέκτες μας πρώτη φορά το 2010, μέσα από τη σειρά «Το νησί», όπου και περιπλανηθήκαμε περισσότερο από ποτέ στις ζωές εκείνων των ανθρώπων που υπέφεραν από τη λέπρα και παρ' όλα αυτά κατάφεραν μέσα στην απομόνωση να χτίσουν μια ολόκληρη κοινωνία.

Το μέρος αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός μετά την Κνωσό στην Κρήτη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως για τη φετινή τουριστική χρονιά όλες οι κρατήσεις θα γίνουν την τελευταία στιγμή, λόγω της πανδημίας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα