Τζο Μπάιντεν: «Eίναι μια δύσκολη μέρα για εμάς»

Τζο Μπάιντεν
Φωτογραφία: Twitter

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Μπο Μπάιντεν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η σύζυγός του, δρ Τζιλ Μπάιντεν, επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Εκεί είναι θαμμένοι οι γονείς του, ο γιος του Μπο καθώς και η πρώτη του σύζυγος Νίλια και η κόρη του Ναόμι, που σκοτώθηκαν το 1972 σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Μαζί ήταν η κόρη του, Άσλεϊ Μπάιντεν, καθώς και ο γιος τού Μπο, Χάντερ, ο οποίος ήταν δίπλα στον παππού του και στο Πάρκο Μνήμης Βετεράνων (Veterans Memorial Park) για την Ημέρα Μνήμης των πεσόντων για την πατρίδα στρατιωτών. O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια εξομολόγηση καρδιάς είχε πει χαρακτηριστικά ότι δεν εγκαταλείπει ποτέ το κομποσκοίνι που είχε ο γιος του την ημέρα που πέθανε.

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ότι είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς. Πριν από έξι χρόνια, ο Χάντερ έχασε τον μπαμπά του και εγώ τον γιο μου», είπε ο Μπάιντεν κατά την ομιλία του την παραμονή της Ημέρας των Πεσόντων, εθνικής εορτής των ΗΠΑ, αφιερωμένης στην μνήμη των πεσόντων για την πατρίδα στρατιωτών. Και συνέχισε: «Αν ήταν εδώ, θα τιμούσε όλους εκείνους που έδωσαν τόσα πολλά στη χώρα μας. Πέρασαν 6 χρόνια, αλλά όλοι γνωρίζετε, ότι είναι η πιο δύσκολη μέρα του χρόνου». Ο Μπάιντεν κατέληξε: «Οι γιοι σας, οι κόρες σας, ζουν στις καρδιές σας και στα παιδιά τους».

Η συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Υπενθυμίζουμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Να σημειωθεί πως η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Προέδρου Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7 τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται να τον συνοδεύει η πρώτη κυρία, δρ Τζιλ Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα