Κουνέλι: Ποιες είναι οι κατάλληλες ράτσες ως κατοικίδιο για τα παιδιά

Αν σκέφτεστε να γίνετε κάτοχος ενός κουνελιού, ως κατοικίδιο ζώο και κυρίως ως κατοικίδιο για τα παιδιά σας πρέπει να έχει αποσαφηνίσει στο μυαλό σας μερικούς απαραίτητους κανόνες συμβίωσης. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ποιες ράτσες κουνελιών είναι οι ιδανικές για συμβίωση με ένα παιδί.

Ένα κουνέλι μπορεί να αποτελέσει ιδανικό κατοικίδιο για μεγαλύτερα παιδιά. Ωστόσο, ένας ενήλικας θα πρέπει να επιβλέπει και να είναι υπεύθυνος για την καθημερινή φροντίδα του ζώου.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο ως γονιός να επιλέξετε ανάμεσα στις φυλές κουνελιών που αποτελούν ιδανικές για την συγκατοίκηση με ένα παιδί.

Δεν κάνουν όλα τα κουνέλια για συμβίωση με ένα παιδί

 

Και είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως το νέο σας κατοικίδιο έχει τις δικές του ανάγκες, αλλά και... «παραξενιές». Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους δηλαδή. Δεν αγαπούν όλα τα κουνέλια την υπέρμετρη αγάπη και τα χάδια, και αυτό πρέπει να το ξέρετε τόσο εσείς όσο και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας σας.

 

Η ομάδα κτηνιάτρων του Γιώργου Παπαϊωάννου, η οποία ασχολείται με τα εξωτικά ζώα προτείνει τις πέντε πιο κατάλληλες ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με παιδιά.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι αυτές:

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΑΣΕΞ

Image removed.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη φυλή κουνελιού που συχνά επιλέγεται ως κατοικίδιο. Καταρχάς τα κουνέλια αυτής της ράτσας είναι πανέμορφα. Δευτερευόντως, διακρίνονται για τον αξιαγάπητο χαρακτήρα τους. Είναι σχετικά μεγάλα σε μέγεθος και χάρη στην φιλική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά, ιδανικά ως κατοικίδια ζώα για τα παιδιά.

Για πολλούς, η συμπεριφορά των κουνελιών Σάσεξ, θυμίζει κάτι από την συμπεριφορά των σκύλων Λαμπραντόρ. Πέρα από φιλικά και χαδιάρικα, είναι και αρκετά υπερκινητικά και ευχάριστα.

ΚΟΥΝΕΛΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Image removed.

 

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλής ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με παιδιά. καθώς είναι υπέρμετρα παιχνιδιάρικο ζώο. Έχει μικρό μέγεθος, είναι από τη φύση του πολύ ήρεμο και ιδιαίτερα φιλικό.

Είναι έξυπνο, παιχνιδιάρικο, κοινωνικό, του αρέσει η παρέα και είναι συνήθως εξαιρετικό στην επαφή του με τα παιδιά. Τα κουνέλια Ιμαλαϊων είναι ιδιαιτέρως ανεκτικά και τρυφερά, καθώς λατρεύουν τις αγκαλιές, τα χάδια και σχεδόν ποτέ δεν δαγκώνουν.

Διαβάστε ποιες είναι οι υπόλοιπες ράτσες κουνελιών ειδικές για συγκατοίκηση με παιδιά στο pet2u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM